2009 yılında yapılan yerel seçimlerde AKP'den Ormanlı Belediye Başkanlığı için aday adayı olan ve partisi tarafından aday gösterilmeyince MHP'den adaylığını açıklayan Tacettin Akman, "Referanduma binlerce kez evet" yazılı pankartı ile basının karşısına geçti.

12 Eylül'de gerçekleştirilecek referanduma sayılı günler kala siyasi partilerin referandum ile ilgili çalışmaları da devam ediyor. İktidar partisi AK Parti'nin 'evet' oyu kullanmasını istediği referanduma, muhalefet partileri de vatandaşların oylarını 'hayır' olarak kullanmalarını istiyor.

Muhalefet partilerinden birisi olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli kısa süre önce yaptığı bir konuşmasında 'referanduma binlerce kez hayır' diyerek düşüncelerini aktarmıştı.

Ormanlı beldesinde esnaflık yapan ve AKP'den aday gösterilmedikten sonra MHP'den belediye başkan adayı olan Tacettin Akman, Genel Başkan'ının düşüncelerinin aksine 'Referanduma binlerce kez evet' yazılı pankart hazırlattı.

Pankartın asılmasının ardından vatandaşlar Tacettin Akman'a neden böyle bir yazı hazırlattığını sordu. Akman da 12 Eylül referandumunda alınacak kararların Türkiye'nin yararına olduğunu düşündüğü için yaptırdığını söyledi.

1990'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin Ormanlı'da kurucu üyeliğini yapan ve halen ilçe yönetiminde görev alan Tacettin Akman, Ergenekon davasının savcısı Zekeriya Öz'ün de ismini 20 önce dünyaya gelen oğluna verdiğini söyledi. Akman şunları söyledi: "27 Mayıs 1960'ta darbe yaparak Başbakan Adnan Menderes'i, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'yu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı asma cüretini kendinde görenler yüzlerce milletvekilini hapishanelere mahkemede yargılayanlar, 12 Eylül 1980'de binlerce gencin ölümüne göz yumup 'biz kimseye haksızlık yapmadık, ortamın olgunlaşmasını bekledik, denge olsun diye, adalet olsun diye bir sağdan bir soldan astık' diyenler bu ülkede anayasa yapabiliyorlarsa; daha çok demokrasi, daha çok özgürlük ve daha güçlü bir hukuk devleti için seçilerek iş başına gelmiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gerçekleştirmiş olduğu ve 12 Eylül'de referanduma sunulacak anayasa değişikliklerine, darbeciler için değil, milletimiz için yüz bin kere 'evet' diyeceğim."

Bu pankartı asmasında Milletçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de sözlerinin etkili olduğuna dikkat çeken Tacettin Akman, 20 aylık çocuğuna Zekeriya Öz'ün ismini neden verdiğini de şöyle açıkladı: "20 ay önce erkek çocuğum dünyaya geldi. Onun adına Zekeriya Öz koydum. Bunun nedeni ise bu ülkede aç, susuz parasız kalabilirim, ama özgürlüğüm olmadan yaşayamam. Bu nedenle de Ergenekon davasında görev alan ve davayı başarılı bir şekilde yürüten, Türkiye'nin üzerindeki karanlığı aydınlatmak için uğraşan Zekeriya Öz'ün ismini oğluma vermekten dolayı da büyük gurur duyuyorum."

Ormanlı'nın en kalabalık günü olan cuma gününde pankartı gören vatandaşlar da şaşkınlılarını gizleyemedi.