AKP Kdz. Ereğli ilçe Teşkilatı yazılı bir açıklama yaparak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı çerçevesinde Bozhane’de ücretsiz konser veren ünlü Sanatçı Edip Akbayram’ı kınadığını bildirdi.

 AKP’nin kınama açıklaması şöyle:

“18 Haziran Ereğli ‘nin kurtuluşu ve Osmanlı Çileği Festivali kapsamında ses sanatçısı Edip Akbayram’ın menajerleri aracılığıyla anlaşması yapılmış, Kurtuluş Savaşında ilk ve tek deniz savaşının yapıldığı  Alemdar destanının yaşandığı Karadeniz Ereğli'nin kurtuluş gününde ve Osmanlı Çileği Kültür Festivali'nde sahne alması için davet edilmişti. Fakat adı geçen ses sanatçısı kendi siyasi çizgisi dışında olan Akpartili belediyelerin programlarına katılmama kararı aldığını açıklamıştı.Bu davranışı Ereğli halkına karşı bir hakaret içermektedir.

 Edip Akbayram, halkımızı  bütünleştiren müziği siyasi propaganda malzemesi yapmıştır.18 Haziranda müziği siyasete alet ederek, Ereğlimi’ze gelmeyen ve bugün CHP çatısı altındaki belediye etkinliğine katılmak üzere Ereğlimize  gelen Edip Akbayram’ı gösterdiği bu davranıştan dolayı kınıyoruz.”