AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli'ye kurulması düşünülen hastane için gündemdeki yeni adresin Eski Bağlık Karakolu yakınındaki ERDEMİR'e ait arazi olduğunu söyledi.


AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, hükümetin Ereğli'de yaptığı yatırımlar hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenlendi. Erdoğan, Ereğli'ye yapılması düşünülen 400 yataklı hastanenin Eski Bağlık Karakolu yanındaki Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) arazisine yapılması için OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy ile telefonla ön görüşme yaptığını ilerideki günlerde görüşeceğini ifade etti. Zonguldak'ın sağlık alanında geciken iller arasında ilk sırayı aldığını belirten Erdoğan, ?Türkiye'nin her yeri modern hastaneler inşa etmeyi başardı. Ereğli ve Zonguldak olarak bunları başaramadık. Osmantepe'ye 5 kez çıktık. En son Vali beyle geldiğimizde daha tepenin yarısında kaldık, ulaşamadık. Vali bey bile buraya teleferikle ancak çıkılır demişti. Yolu dahi olmayan Osmantepe bu konuda devre dışı kalmıştır. ERDEMİR'in Eski Bağlık Karakolunun üzerinde yıkılan lojmanları var. Bizim birinci önceliğimiz burası. Sağlık Bakanlığından getirdiğimiz yetkililer de burasının uygun olduğunu söyledi. İkinci önceliğimiz ise belediyeden anlaşıp alabilirsek Kaynarca Toplu Konutlarıdır. Ancak bu konuda da yerel yönetimle bir bilgi anlaşmazlığı olmuştur. 170 dönüm olarak bahsedilen bu yer 120 dönümden dahi azdır. Bu da bizi arsanın fiyatı konusunda sıkıntıya sokmaktadır. ERDEMİR'e ait arazi ile ilgili Genel Müdür Oğuz Özgen ile görüştük, bir sonuca varamadık. 24 Mart'ta nasip olursa OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy ile görüşeceğiz. Vali Ata ile beraber Ereğli halkının bu arzusunu kendisine götüreceğiz. Hastanenin adını da Ereğli ERDEMİR Hastanesi olarak düşündüğümüzü ileteceğiz. Hedefimiz buradaki 150 dönümlük arazinin 70-80 dönümünü, hiç olmazsa 60 dönümünü alarak hastaneyi buraya yapabilmektir? dedi.
Mevcut hastanenin yerinin ne olacağının gündeme sık sık geldiğini hatırlatan Erdoğan, ?Buraya da Batı Karadeniz Üniversitesi kurmak istiyoruz. Ereğli'yi üniversite kenti yapmak hedeflerimiz arasında. Mevcut hastaneyi yıkarak yerine yeni hastaneyi yapmak da seçeneklerimizden biri. En son olasılık olarak ise Devlet Demiryolları arazisini düşünüyoruz? diye konuştu.