AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Disiplin Kurulu Üyesi eski CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay ve Gümeli Beldesi CHP'li Belediye Meclis üyesi Hüseyin Yüce'nin de aralarında bulunduğu bir kısım CHP'linin Ak Parti üyesi oldukları iddiası ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca parti üyeliklerinden düşürülmeleri ile ilgili açıklama ve iddialara açıklık getirdi.

 

NASIL OLDUĞUNU BİLEMEDİĞİMİZ BİR ŞEKİL

Üyeliklerin isim benzerliğinden kaynaklandığını belirten Çaturoğlu, hatanın düzeltildiğini belirttiği açıklamasında şunları söyledi: Mehmet Altay'ın Ak Parti üyesi olması ile ilgili husus etraflıca araştırılmış ve bu konuda isim benzerliğinden kaynaklanan bir yanlışlık olduğu ortaya çıkmıştır. Şöyle ki ilçemizin Sofullu Köyü'nden Mehmet Altay 20 Ekim 2002 tarih ve 23 no'lu yönetim kurulu kararı ile 1006 no' lu üye olarak üyeliğe kabul edilmiştir. O tarihlerde TC kimlik numaraları yaygın olarak kullanılmadığından ilçe teşkilatımızda sadece isim ve soy isimle kayıt yapan bir bilgisayar programı kullanmaktaydı. Bir süre sonra TC. kimlik numarası ile işlem yapan önce e-teşkilat ve daha sonra AKBİS(Ak Parti Bilgi İşlem Sistemi) kullanılmaya başlanılmıştır. Kullanılan bu sistemler arası geçişlerde isim benzerliğinden dolayı Sofullu Köyü'nden Mehmet Altay'ın TC.kimlik numarası ile birkaç dönem CHP Alaplı ilçe başkanlığı yapmış ve halen aynı partinin İl disiplin kurulu üyeliği yapan Yeni Siteler Mahallesinde ikamet eden Mehmet Altay'ın TC. kimlik numarası (tam olarak hangi zamanda ve nasıl olduğunu bilemediğimiz bir şekilde) karışmış ve Ak Partili Mehmet Altay'ın üyeliği iptal olmuş onun yerine CHP'li Mehmet Altay sistemde üye olarak gözükmüştür. Ak Parti Alaplı İlçe Yönetim Kurulu kararı ile bu hatayı düzeltmiş bulunmaktayız. Burada bir art niyet söz konusu olmamakla birlikte istemeden de olsa üzülmesine sebep olduğumuz için, her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduğumuz CHP'li Mehmet Altay'dan ve CHP'li tüm dostlarımızdan Alaplı Ak Parti teşkilatı olarak özür diliyoruz. Bununla birlikte Ak Parti üyesi iken bu hatalı işlem sonucu sistem tarafından üyeliği düşürülen Ak Partili Mehmet Altay'dan da özür diliyoruz. Çünkü kendisi bunun farkında değil ve halen üye olduğunu biliyor. Ancak tekrar üye olması gerekecek.

 

KENDİ İRADESİ İLE ÜYE OLDU

CHP Gümeli Belediye Meclis üyesi Hüseyin Yüce'nin durumu ise daha farklıdır. Burada Alaplı ilçe teşkilatımızdan kaynaklanan herhangi bir hata bulunmamaktadır. Çünkü araştırmalarımız neticesinde Hüseyin Yüce'nin 28.03.2003 tarihinde 67080001394 sıra numarası ile Kdz.Ereğli Bağlık Mahallesinden Ak Parti ilçe teşkilatına kendi iradesi ile üye olduğu ve halen aktif üye olarak gözüktüğü tespit edilmiştir.Bu konuda Alaplı İlçe Teşkilatı olarak bizim yapabileceğimiz bir şey yoktur.Hüseyin Yüce kaydını sildirmek için Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatına başvurmalıdır veya geçmişte böyle bir başvurusu varsa o başvurunun sonuçlanıp sonuçlanmadığını takip etmesi gerekmektedir. Diğer bir kısım partili için elimizde herhangi bir isim ve TC.kimlik no'su olmadığından herhangi bir araştırma yapılamamıştır. Eğer CHP Alaplı ilçe teşkilatı diğer üyeler ile ilgili bilgileri bize ulaştırdıkları takdirde gerekli araştırmalar yapılacak ve eğer hatalı kayıtlar varsa düzeltilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.