AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Türkiye'de sandıkta hesap verme durumunda olmayanların kayıt dışı siyaset sorunu olduğunu söyledi.

AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı tarafından Emir-gan Otel'de düzenlenen Danışma Toplantısı'nda konuşan İpek, siyaseti halka hesap verme durumunda olan insanların yapması gerektiğini kaydetti. Anayasa'da yetkileri olmadığı halde kendilerine siyaset yasağı bulunanların siyaset yaptığına dikkat çeken İpek, "Türkiye'de sandıktan çıkma şansı olmayanların ve hiç hesap verme durumunda olmayanların siyaset yaptığı bir ülke görünümü maalesef oluyor. AK Parti'nin en büyük hedefi, kayıt dışı siyaset yapanları Anayasa çizgisine getirip, siyaseti sadece sandıkta hesap verme durumunda olanlara yaptırmaktır." dedi. Demokratik açılım konusuna da değinen İpek "30 yıldır Güneydoğu'da insanların içine düşürülmeye çalışıldığı fitneyi söndürmek için demokratik adımlar atıyoruz. İnşallah terörü bitirmek, insanımızın içine düşürülmeye çalışılan fitneyi sonlandırmak AK Parti iktidarına nasip olur." diye konuştu.
Danışma toplantısına AK Parti Zonguldak milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, belediye başkanları, ilçe ve belde teşkilat üyeleri ile partililer de katıldı.