AKP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ AÇIKLANDI

1- Hüseyin Özbakır

2- Faruk Çaturoğlu

3- Özcan Ulupınar

4- Akın Kaymak

5- Aytekin Celal Kazancı



Hüseyin ÖZBAKIR  Kimdir?

1950 yılında Trabzon Sürmene’de doğdu.İlk,orta ve lise öğrenimini İstanbul Fatih semtinde tamamladı.Şubat 1976 da İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesini bitirdi.Avukatlık stajından sonra 1976 Aralık ayında hakimlik sınavına girerek kazandı.Askerlik hizmetini Samsun Ladik Askerlik Şubesi Başkanı olarak tamamladıktan sonra 30 mart 1979 yılında Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde savcılık görevine başladı.1979-1989 yılları arasında sırasıyla Erzincan-Refahiye,Aydın-Germencik savcısı olarak görev yaptı.1989-1991 yılları arasında Gürün Cumhuriyet Başsavcısı,1991-1999 yılları arasında Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı,1999-2006 yılları arasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptı.2006 yılında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.Meslektaşlarına hizmet içi eğitim kapsamında insan hakları eğitmeni olarak çeşitli görevlerde bulundu.26 yıldır Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Hüseyin Özbakır ,Zonguldak Ak Parti aday adayı olmak için 10/02/2015 tarihinde 9 yıldır Zonguldak’ta  devam etmekte olduğu Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden ayrıldı.Hüseyin Özbakır evli ,3 kız çocuğu ve 2 torun sahibidir.

Faruk ÇATUROĞLU Kimdir ?

09.09.1961 yılında Zonguldak ili Alaplı ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Alaplı’da bitirdikten sonra 1979 yılında Düzce İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.1984 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümünü bitirdi. 1984-1986 arası özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştı.1987 yılından itibaren Alaplı’da halen sürdürmekte olduğu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirliği yapmaya başladı. Bu arada çeşitli dernek,oda ve kooperatiflerde üye,yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu başkanı olarak vazife yaptı. 27 Mart 1994 tarihinde Refah Partisinden Alaplı Belediye Meclis Üyesi Seçildi.1998 yılında Fazilet Partisi Kurucu İlçe Başkanı ve 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde aynı partiden Alaplı Belediye Başkanı seçildi. 07.08.2002 tarihinde Ak Parti saflarına katılarak Ak Parti’nin Zonguldak’taki İlk İlçe Belediye Başkanı oldu. 28 Mart 2004 tarihinde Ak Partiden tekrar Alaplı Belediye Başkanlığı’na seçildi. Kasım 2006 tarihinde Türk Belediyeler Birliği Denetleme Kurulu Başkanlığına seçildi. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde Ak Partiden Zonguldak Milletvekili Aday Adayı oldu. 05 Ekim 2008-01 Kasım 2013 tarihleri arasında Ak Parti Alaplı İlçe Başkanlığı görevini yaptı. 2014 yılında İstanbul Üniversitesinde gerekli eğitimleri tamamlayarak, ”Bağımsız Denetçi” olmaya hak kazandı. Orta derecede İngilizce ve Arapça lisanına vakıf. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonometri Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Tez aşamasında. Tez konusu; Siyasi İstikrar ile Ekonomik Büyüme İlişkisi. Evli ve iki çocuk babası.

Özcan ULUPINAR Kimdir? 
02.06.1970 tarihinde Almanya’da doğdu. Annesinin adı Sabahat, babasının adı Cemil’dir. İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak ilinin Devrek ilçesinde tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini 255. Kısa Dönem olarak Erzincan ilinde yaptı. 2002 yılında AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı oldu. 2004 yılında Devrek Belediye Başkanlına seçildi. Bu görevine 2009 yılında tekrar seçildi. 2011 yılında AK Parti 24. Dönem Zonguldak Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. TBMM’sinde 3 yıl İçişleri Komisyonu Üyesi, 1 yıl Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak 4 yıl görev yaptı.  Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksek Okulu Öğrenimini Güçlendirme ve Geliştirme Derneği kurucu başkanıdır. Evli ve 2 çocuk babası olan Ulupınar, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Akın KAYMAK Kimdir? 
1966 yılında Zonguldak’ın Kozlu İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kozluda, lise öğrenimini de Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesinde yatılı olarak tamamladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. Memuriyete, Etibank Genel Müdürlüğü’nde Müfettiş olarak başladı. T.Emlak Bankası Genel Müdürlüğünde Müfettişlik, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Daire Başkanlığı ve Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. TC. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdürlük Müşavirliği görevlerini yürüttü.TMSF’de (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nda) Uzan Grubu Şirketlerinin mali incelemelerini ve mal varlığı tespitlerini yapan ekibin başında Teftiş Kurulu Başkanı olarak yer aldı ve aynı dönemde yine TMSF adına Garipoğlu Şirketlerinin Denetim Kurulu Üyeliğini yürüttü. Axa Oyak Sigorta A.Ş, Dapaş A.Ş., Tevak, Emlak Bankası Spor Kulübü, Türkiye Kızılay Derneği Pendik Şubesi gibi şirket, dernek ve vakıflarda Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Başkanlıkları yapan Kaymak, yaklaşık yedi yıldır, kadrosu Orman Genel Müdürlüğü Müfettişi olmakla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Müfettiş olarak görev yapmaktadır. Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi ünvanlarına da sahip olan Kaymak evli ve iki çocuk babasıdır.