Başbakan Erdoğan’ın Zonguldak mitinginde söylediği sözlerle komik duruma düştüğünü belirten CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, “AKP’nin Zonguldak’a yönelik söyleyeceği söz yoktur. Söz söyleme hakkı olmayan AKP’nin Zonguldak halkından oy isteme hakkı da yoktur” dedi.

 

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak mitingini değerlendirdi, Erdoğan’ın açıklamalarıyla komik duruma düştüğünü söyledi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’ta yine çuvalladığını belirten Milletvekili Köktürk yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“KOMİK DURUMA DÜŞTÜ”

İktidarın başı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak mitinginde yaptığı konuşma kendisinin Zonguldak’tan ne kadar habersiz olduğunu açıkça gösterdi. Önceki Zonguldak Mitinginde, Karaelmas Üniversitesinin AKP tarafından kurulduğunu söyleyerek gaf yapan Başbakan bu kez yaptığı konuşmada başka gaflar yaratarak tipik, değişmez ve sanal AKP portresini yeniden çizdi. Zonguldak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen doğalgaz altyapı işlemlerini sahiplenmekle kalmadı, Zonguldak Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir’e ve Cumhuriyet Halk Partimize puan yazmasın diye, açılışını ertelettirdiği doğalgazın Zonguldak’ın % 80’inde kullanıldığını ve bunun AKP tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, bir kez daha komik duruma düştü.

 

GÖÇTEN SÖZ ETMEDİ

Ayrıca, Zonguldak’ta kamu yatırımlarından bahseden Tayyip Erdoğan, Türkiye’de en fazla vergi ödeyen iller sıralamasında 19. Sırada yer alan Zonguldak’ın AKP döneminde en az kamu yatırımı alan illerden biri olduğunu ve 57. sırada yer aldığını unuttu. Yine Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ın AKP döneminde aldığından fazlasını veren 12 ilden biri olmasına karşın, net göç veren 14 ilden biri haline geldiğinden hiç söz etmedi. Zonguldak’ın sadece AKP’nin son üç yılında 45 bin göç verdiğini bilmezden geldi.

 

“AKP’YE SUNNİ TENEFFÜS YAPTIRMAYA ÇALIŞTI”

Kapanma noktasına getirdikleri, üretim işçisi bırakmadıkları Türkiye Taşkömürleri Kurumunu dilinin ucuyla son derece yüzeysel geçti. İktidarları döneminde kapattıkları 11’i aşkın il müdürlükleri ve genel müdürlüklerden bahsetmeyen iktidarın başı, gerçeğin dışında bir Zonguldak tablosunu ortaya koydu. Ayrıca, yiyip yiyip bitiremedikleri Filyos Limanını 12 yıldan bu yana her seçimde olduğu gibi bu seçimde de kullandı. Filyos Limanı söylemiyle Zonguldak’ta bitik olan AKP’ye suni teneffüs yaptırmaya çalıştı. Genel Başkanımızın limana karşı olduğunu söyleyerek gerçek dışı açıklamaların arkasına sığınma acizliğini gösterdi.

 

“BİZ  GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Oysa ki; Filyos Projesi kurultay kararı ile gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Programında yer alan en temel projemizdir. Programımızda yer almaktadır.  Her yıl Zonguldak’ın AKP İktidarına ödediği ancak Zonguldak’a dönmeyen parayla bir Filyos Limanı yapılmaktadır. Ancak AKP iktidarı 12 yıldan bu yana bu seçim dönemine kadar Filyos Limanı ile ilgili olarak bütçeye tek kuruş ödenek koymamıştır. Zonguldak AKP iktidarından “ihsan değil, lütuf değil kendi hakkını istemiştir” ancak alamamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Filyos Limanını siyaset malzemesi yapmadan bütçe olanaklarıyla biz gerçekleştireceğiz.

 

“OY İSTEMEYE DE HAKKI YOKTUR”

Yine, siyasi ahlak gereği kullanmayı hiç düşünmediğimiz Çaycuma Filyos Nehrinin durumunu ve Taşkın Projesi bizzat Erdoğan tarafından kullanılmıştır. AKP’nin Taşkın Projesine gereken önemi vermemesi Filyos Nehrinin ıslahı için gereken kaynağı ayırmaması köprünün çökmesine ve 15 yurttaşımızın yaşamını yitirmesine neden olmuştur. Bizim siyaseten kullanmayı hiç düşünmediğimiz bir durumu farklılaştırarak ve bir başarı hikâyesi gibi sunarak Erdoğan’ın kullanması yakışan bir durum olmamıştır. Sonuç olarak; AKP’nin Zonguldak’a yönelik söyleyeceği söz yoktur. Söz söyleme hakkı olmayan AKP’nin Zonguldak halkından oy isteme hakkı da yoktur… Zonguldak’ta ve Türkiye’de AKP dönemi kapanmıştır. Emeği ve alın teriyle ailelerini geçindirmeye çalışan halkımız kendisine saygı duyan yolsuzluklara göbeğine kadar batmamış erdemli yeni bir iktidarı, Cumhuriyet Halk Partisi İktidarını kuracaktır”

 

 

(Haber Merkezi)