CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü yaptığı açıklaması ile kutladı.
Çağdaş ve nitelikli bir eğitimin gerçekleşmesinde öğretmenlerin öneminin büyük olduğuna dikkati çeken Koçal, bir toplumun kalkınmasının refah ve mutluluğunun öğretmenlere bağlı olduğunu söyledi. Bireylerin özgürleşmesi ve hak ettiği noktaya gelmesinin de insanca yaşamasını sağlayanların da öğretmenler olduğunu kaydeden Koçal, "Geleceğimizin aydınlık olabilmesi için öğretmenlerimizin en doğru biçimde yetiştirilmesi ve toplumda hak ettiği yere gelmesi kaçınılmazdır.

GÜÇ NOKTAYA TAŞIDI
Ağır ekonomik ve sosyal sorunlarla boğuşan öğretmenlerden istenilen başarıyı beklemek mümkün değildir. Son yıllarda öğretmenleri eğitime verdiği katkı ile değil, siyasi kadrolaşmaya verdiği destek ile değerlendiren hükümet, bu tavrı ile ülkenin geleceğini karartmaktadır. Hiç tartışmasız, AKP hükümetinin Milli Eğitimdeki tahribatı onarılması güç bir noktaya taşınmıştır. AKP döneminde nitelikli, çağdaş ve laik eğitim rafa kaldırılmış; gerici ve liyakatsız kadrolar pirim yapmıştır. Ülkemizde 150 bin öğretmene ihtiyaç vardır ve 250 bin öğretmende atanmayı beklemektedir. Öğretmen ihtiyacı derhal giderilmelidir. Ekonomiyi bahane ederek öğretmen kadrosunu artırmayanlar yandaşlarına en büyük imkanları sağlamakta, devlet imkanlarını hiç koşulsuz sunabilmektedir.

CHP LAİK, SOSYAL, HUKUK DEVLETİNİ BENİMSEYEN ÖĞRETMENİN YANINDA
AKP öğretmenlerin direncini kırmak, örgütlenmesini engellemek ve korku salarak istediğini yaptırmak amacıyla kadrolu öğretmen yerine; ücretli, sözleşmeli, vekil öğretmen gibi atama uygulamaları icat etmiştir. Bu uygulama tamamen yanlıştır ve siyasi amaçlıdır. Öğretmenlik mesleğini parçalara ayıranlar bunun bedelini öderler. Dolayısıyla tüm öğretmenler derhal kadrolu öğretmen statüsüne kavuşturulmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi demokratik, laik, sosyal hukuk devletini benimseyen, Cumhuriyet ve Ata-türk Devrimlerinin bekçisi olan çağdaş öğ-retmenlerimizin yanındadır. Grevli, toplu sözleşmeli sendika tüm eğitim emekçilerimizin hakkıdır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ilk işimiz eğitim ve eğitimcilerimizin sorunlarını çözmekle başlayacaktır. Tüm öğretmenlerimizi saygı ile selamlıyorum.?