Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş hakkındaki Ak Parti’ye geçme söylentilerini etik bulmadığını söyleyen CHP’lileri de ağır bir dille eleştirdi.

"BABASININ CENAZESİNE

GİTMEYENLERİ DE BİLİYORUZ"

Kimsenin kendisine etik kurallarını öğretemeyeceğin vurgulayan Başkan Bektaş, “Ali Bektaş oraya geçer, siyasi etik olmaz diyerek bana kimse etik öğretmesin. Ben bu memleketteki siyasi etikleri de biliyorum. Sosyal demokrat olup da hırsız kafalı insanları da biliyoruz. Sosyal demokrat olup da bu memlekete bir çivi bile çakmayan insanları da biliyoruz. Sosyal, demokrat olup da daha babasının cenazesine gitmeyen adamları da biliyoruz. Ben siyasi etik derdinde de değilim. Ben Zonguldak, Kozlu derdindeyim. Kime ekmek verebilirim. Kaç kişiyi daha ekmek sahibi yapabilirim.

"KIVIRMADAM YAPARIM"

Bu şehri nasıl daha üst seviyeye çıkartabilirim derdindeyim. Karşılamaktaki amacım buydu. Partiye geçiş süreci olsa, Zonguldak’ın üçüncü büyük belediyesi, 3.büyük yerleşim bölgesi, Türkiye’nin ilk yüze giren belediyenin başkanı olarak kıvırmadan yaparım o işi. Doğru yapanı desteklersek, doğru daha fazla önüne gelir. Yapılan her iş eleştiriliyor. Doğrusu da yanlışı da, siyaset nedeniyle eleştiriliyor. Ulaştırma Bakanlığı, Zonguldak’ın en çok işi olduğu bakanlık. Bu Ulaştırma Bakanı’nı küstüreceğimize, nasıl bir yatırım yaptırabiliriz kavgası içerisinde olmamız lazım. Koskoca Bakan’ın Kozlu ziyareti, Ali Bektaş’ın Ak Parti’ye geçiyor, geçmiyor davasına dönüştü. Olur mu böyle saçma sapan bir şey. Biz bu memlekete biraz daha hizmet edebilmek için uğraşıyoruz. Biz mal mıyız? Oradan oraya geçecek diye düşünülecek. Biz bu memleketin Ak Parti ile kurtulacağını düşüneyim, Ak Parti’ye geçerim. Başka parti ile kurtulacağını düşünsem, ora da olurum. Benim derdim memlekettir. Ben futbol takımı tutmuyorum. Futbol takımı tutar gibi siyasette yapmıyorum. Eleştirilen devlet yönetimi çok ciddi bir iştir”