Zonguldak’ta Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendikalardan oluşan bir grup son günlerde 7 Haziran sonrası ülkede meydana gelen şiddet olayları nedeniyle AKP Zonguldak İl Binasına Siyah Çelenk bıraktılar. 

Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci Madenci Anıtı’nda yaptığı konuşmada, “Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde bölücü PKK terör örgütünce gerçekleştirilen saldırı sonucu 16 askerimizin şehit olması, birçok askerimizin yaralanması, son olarak da Iğdır’da 14 polisimizin şehit olması ile ülkemizin birçok yerinde çığlıklar yükselmekte, yüreğimize ateş düşmekte ve içimiz yanmaktadır” dedi.



Kahveci açıklamalarına şöyle devam etti:

“Emperyalizmin emrindeki bölücü terör örgütü PKK’nın çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyan bu alçakça saldırıları şiddetle kınıyoruz.Yaşanan terör olayları, emperyalizmin çıkarları uğruna tıkandığı yerde kendisine kanla yol açmaya çalışmasının sonucudur. Ülkemizde meydana gelen olayların failleri ABD emperyalizmi ve onların ülkemizdeki işbirlikçileridir. Terör, farklı inanç ve kültürlere sahip yurttaşlarımızın ülkemizde kardeşçe ve barış içerisinde yaşam bulduğu ulusal birliğimize ve bütünlüğümüze kasteder hale gelmiştir.7 Haziran seçimlerinden sonra izlenen kaosa endeksli siyasetin, ülkemizde daha fazla kan akmasına, daha fazla çocuklarımızın ve masum insanlarımızın ölmesine neden olacağından kaygı duymaktayız.



Seçimler yoluyla kaybettikleri iktidarlarını, baskı, tehdit, sürgün ve çatışma yoluyla geri kazanmak ve saltanat saraylarında oturarak iktidarlarını sürdürmek isteyenlerin amacına ulaşmasına halkımız izin vermemelidir. Bu ülkedeki kaosu yaratanlardan, ulusal çıkar ve menfaatlerimizi şer güçlerine peşkeş çekenlere karşı demokratik ve meşru yollardan hesabını sorulmalıdır. Kurtuluş Savaşımızın 93. Yıl dönümündeki büyük önderimiz M. Kemal’in emperyalizme karşı verdiği mücadeleyi bu günde vermek durumundayız. Çıkış yolumuz Atatürk’ün yoludur. Tam bağımsız Türkiye ve ‘’Yurtta barış dünyada barış’’ söylemleri olmalıdır. Böylece ülkemizde dostluk, barış, demokrasi , insanlık ,özgürlük, kardeşlik kazanacaktır.”
 

Açıklamanın ardından AKP il Başkanlığının kapısına siyah çelenk bırakıldı.

(Haber Eyüp Bektaş)