- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Muş: "Anayasal değişikliği yapacak çoğunluğu yakaladığımız an yeni Türkiye'ye yeni bir anayasa kazandırmış olacağız"
 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, "Anayasal değişikliği yapacak çoğunluğu yakaladığımız an yeni Türkiye'ye yeni bir anayasa kazandırmış olacağız" dedi. 

Muş, partisinin Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki belediye sosyal tesislerinde düzenlenen il danışma kurulu toplantısında, AK Parti'nin her seçimde oylarını arttırdığını ve iktidarını güçlendirdiğini söyledi.

Partilerinin 2011'den sonra daha da artan yükselişinin ardından bazı ayak oyunlarının sahnelenmeye başladığına işaret eden Muş, "Bu yükselişi önleyebilmek için bir koalisyon ortaya çıktı. Kimler vardı bu koalisyonun içinde, 2011'e kadar sürekli kaybedenler kulübü, yani eski Türkiye sevdalıları vardı. Vesayet heveslileri de vardı. Bir de tetikçi lazım, bu işi de paralel örgüte verdiler. Bazı uluslararası yapılar da bu işin içindeydi" diye konuştu.

Muş, 2011'den itibaren AK Parti'nin aleyhine kampanya yürütülmeye başlandığını, 7 Şubat MİT krizi, Gezi olayları ve 17 Aralık sürecinde yaşananları anlatarak, tamamının geri püskürtüldüğünü dile getirdi.

12 yıllık süreçte ekonomik vesayetle de mücadele ettiklerini vurgulayan Muş, göreve geldiklerinde toplanan 100 liralık verginin 85 lirasının faize ödendiğini, bütçenin yarısından fazlasının faiz giderlerine gittiğini belirtti.

Muş, AK Parti iktidarının ekonomiyi iyi yönettiğini, borçlanma ihtiyacını azalttığını, elde ettiği tasarrufları da yatırama dönüştürdüğünü aktardı.

Uluslararası alanda da haksızlıklara karşı seslerini gür şekilde çıkarttıklarını kaydeden Muş, "BM'nin yapısını ilk defa Türkiye bu kadar gür şekilde tartışmaya açtı. Neden 5 ülke veto etme hakkına sahiptir sorusunu, ilk defa Türkiye sormaya başladı. Artık bu, sorgulanır hale geldi. Bu eşitsizlikleri, haksızlıkları gür şekilde biz dillendirmeye çalıştık" ifadesini kullandı.

Muş, IMF ile artık yollarının ayrıldığının, bunun küçümsenmeyecek başarı olduğunun altını çizerek, borçluluk oranı, bütçe açığı ve vatandaşların bankaya borçları değerlendirildiğinde OECD ülkeleri içinde en iyi oranlara sahip olduklarını anlattı. 

Türkiye'nin büyüyen, üretme kabiliyetine sahip ülkeler arasında yer aldığını vurgulayan Muş, kredi derecelendirme kuruluşlarının siyasi kararlarıyla da mücadele ettiklerini, bunların bir tanesiyle de yolların ayrıldığını anımsattı.

 

 

- "Yeni Türkiye'ye yeni bir anayasa kazandırmış olacağız"

Muş, çok kısa süre sonra seçimlerin yapılacağını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bizim 2015 seçimlerinde tekrar güçlü AK Parti iktidarını, iş başına getirmemiz lazım. Yeni Türkiye'ye, yeni bir anayasa oluşturmamız lazım. Artık bu mevcut anayasa Türkiye'nin ihtiyaçlarına, taleplerine yeteri kadar cevap vermemektedir. Anayasa o kadar önemlidir ki ekonomik ilişkileri, iki vatandaşımızın arasındaki ilişkiyi, devletle vatandaşı arasındaki ilişkiyi düzenler, hepimizi güvence altına alır. Güçlü bir hukuk sistemi varsa hepimizi korur. Hepimizin içi rahat olur. Hukuk sisteminde eksiklik aksaklık varsa işte o gerçekten sıkıntılı bir şeydir. İşte biz neden ısrarla 'yeni bir anayasa' diyoruz, bu gerekliliğin farkında olduğumuz için söylüyoruz. Anayasal değişikliği yapacak çoğunluğu yakaladığımız an yeni Türkiye'ye yeni bir anayasa kazandırmış olacağız. 2019'a kadar da Türkiye'ye büyük hizmetlerin yapılacağı dönem olacak. "

 

 

- IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

Hükümetin çözüm sürecini başlattığını, milli birlik ve kardeşlik projesinin tüm hızıyla sürdüğüne işaret eden Muş, "Maksadımız, muradımız nedir bu süreçten, istiyoruz ki ülkenin tüm vatandaşları, bireyleri, birbiriyle kucaklaşsın, buradan terör oluşturmaya çalışanlar, gözyaşı üzerinden beslenenler avuçlarını yalasın istiyoruz. Bu süreç hızlı şekilde devam ediyor ama bu, birilerinin işine gelmiyor. 'Buna nereden zarar veririz' diye çalışmanın içine giriyorlar" görüşünü paylaştı.

Genel Başkan Yardımcısı Muş Kobani (Ayn el Arap) üzerinden sokakları terörize etmek isteyenler olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"O yakıp yıkanlardan hesap sorulacak. Kusura bakmasın, kimse kamu malını, orada vatandaşın malını yakacak, yıkacak, o da yanına kar kalacak, bir şey olmayacak, onlar bunun hesabını verecekler. Hiç kimse bu ülkede hukukun üstünde değildir. Hukuk, herkese yaptığının, ülkeye verdiği zararın hesabını sorar ve soracaktır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın."

Basına kapalı devam eden toplantıya AK Parti Bolu Milletvekili Ali Er Coşkun ve Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve bazı belediye başkanları ile partililer katıldı. (AA)