Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Şehir merkezine sıkışan Sanayi sitesinin Alaplı-Akçakoca Karayolu Kocaman mevkisinde bulunan eski Limak şantiyesinin olduğu 100 dönümlük alana taşınması için Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

 Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı sanayi esnafını ziyaret ederek sanayi içinde yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Sanayi içindeki yollarda çalışmalar yapacaklarını belirten Tekin,  "Şehir içinde kalan Sanayi sitesini Alaplı-Akçakoca Karayolu üzerinde bulunan eski Liman şantiyesinin olduğu bölgeye taşınması için bir kaç ay önce AKP İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ve Alaplı Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Muharrem Gelgeç ile birlikte Alaplı-Akçakoca Karayolu kenarında bulunan eski Limak şantiyesinin olduğu bölgeye gittik. AKP ilçe Başkanı Yavuz'a sanayi sitesinin bu bölgeye taşınması gerektiğini sanayi esnafının bu bölgede rahat bir nefes alacağını söyledim. Bu bölge anayol üzeri olduğu için sanayi sitesi için çok uygun bir yer. TOKİ ya da bir başka firmayla anlaşılır. Yeni yerde esnafın isteği doğrultusunda esnafımız cebinden 5 kuruş çıkmadan dükkânlar, sosyal donatılar, Cami yapılarak sanayi esnafımız hizmetine sunulur.  Belediye olarak biz her zaman esnafımızın yanındayız. Bu konuda sanayi esnafı sanayinin taşınması konusunda hem fikirler. Ancak iktidar partisi de bu konuya duyarlı olmazı gerekiyor. AKP'nin ilçe başkanı Mustafa Yavuz'dan bu konuda icraat bekliyoruz. Biz belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız." dedi.

Sanayi esnafı ise, Kocaman mevkisinde bulunan eski liman şantiyesinin olduğu bölge sanayi sitesi için en uygun yer olduğunu belirterek, " Başkanımızın önerisini destekliyoruz. Mevcut yerimiz şehir içinde kaldığı için sıkıştı. Alaplı-Akçakoca Karayolu üzerindeki Limak eski şantiyesini olduğu bölge tam sanayi sitesi olacak yer. Sanayi esnafı olarak taşınması konusunda hem fikiriz. Karayolu üzeri olduğu için araçların buraya gelmesi daha kolay olacak. Şehir dışından gelen bir kişi burayı bilmiyor. Alaplı'da sanayi var mı diye soruyor. Ama karayolunu kenarında olduğu zaman sanayiyi çok daha rahat bulabilecek. " diye konuştu.