AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile beraberinde yönetim kurulu üyeleri ilçe Müftülüğüne giderek Müftü Mustafa Erkan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

 

AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Keleş'in bildirdiğine göre; hafta sonu Yalı Boyu olarak bilinen köylerine yapılan ziyaretlerde vatandaşlardan gelen istekleri Müftü Erkan'a ilettikleri belirtildi. AKP'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

'Biz Sayın Müftümüze çalışmalarında başarılar diliyoruz. İlçe Müftülüğümüzün varsa sorun ve sıkıntılarını dinleyip, ilçe yönetimi olarak üzerimize düşen, yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırız. Hafta sonu Yalı boyu köylerini ziyaret ettik. Üçköy köyümüzde vatandaşımızın bir imam talebi var. Burada camimiz imamsız. Ayrıca Soğanlıyörük ve Çeştepe konularında da kendisinden bilgi almak istiyoruz dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Üçköy'de yaşanan imam sorununu 2 ay içinde çözeceklerini belirterek, Bu bahsettiğiniz yerlerle ilgili zaten çalışmalarımız mevcut. Üçköy'de imam sorununu 1-2 ay içinde çözeceğiz. O zamana kadar da en azından Cuma namazlarını kıldıracak bir arkadaşımızı görevlendireceğiz. Şuanda kadro olarak 3 boş, sözleşmeli olarak ta 9 boşumuz var. Tabi bunlar Devletin kadro vermesiyle dolacak yerler. Başkanlığımız yılda 2 kez atama yapıyor şeklinde konuştu.