CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun’u ziyaret etti.

Parti binasında gerçekleşen ziyarette konuşan, Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, AKP iktidarı Türkiye’yi gererek yorduğunu söyledi.

Zonguldak ve Ereğli yıllardan beri Türkiye’nin her yerinden gelen insanların iş, aş bulabildiği, geçimini sağlayabildiği bir bölge iken bu gün artık göç veren bir bölge haline geldiğini savunan Kartal, “Hem Türkiye’nin hem de Zonguldak’ın sorunları çok, 30 Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Türkiye 91 yıllık Cumhuriyet tarihinin geleneğinden farklı bir yöne doğru çevrilmeye başladı. Bunu hepimiz hissediyoruz ve çıplak gözle izlenir hale geldi. Gerek bölgemizde gerekse ülkemizde çok sıkıntılı bir sürece doğru sürükleniyoruz.2015 seçimlerine 10 ay gibi kısa bir süre kaldı.12 yıllık AKP iktidarı maalesef Türkiye’yi yalnızlaştırıyor. İçerde de çok ciddi sıkıntılarla boğuşur hale geldik. Ekonomiden, hukuka, ticaretten, istisnama kadar hayatın her alanında AKP iktidarı Türkiye’yi geriyor ve yormaya başladı.” Dedi.

Türkiye’de çalışma düzeni kölelik düzeni haline geldiğini dile getiren Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “7 yıldır bu ülkede çalışma bakanlığı yapan birisi utanmadan şunu söyleyebiliyor; “Türkiye’de işçiler köleleştiriyor” diyor. Ne kader hazin bir söylem. Zonguldak ve Ereğli yıllardan beri Türkiye’nin her yerinden gelen insanların iş ve aş bulabildiği geçimini sağlayabildiği bir bölge iken, bu gün artık göç veren bir bölge haline geldi. Hem bu sorunları hem de bölgemizdeki genel sorunları baktığımızda AKP’nin artık bu sorunlara çözüm getiremez noktaya doğru geldiğini görmekteyiz. Türkiye acilen AKP iktidarından kurtulmalıdır. Bu geriye gidiş süreci acilen durdurulmalıdır. Acilen Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı vardır.”

CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun da  Ereğli ve Alaplı’da işsizliğin büyük sorun olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığını seçimi bitti önümüzde Milletvekilliği genel seçimleri yapılacak. Zonguldak’ın iki büyük ilçesi olan Ereğli ve Alaplı’nın büyük sorunları var. İşsizlik almış başını gidiyor. Daha önce gemi sanayilerini kapattılar, şimdi de maden ocaklarını kapatıyorlar. Yoğun olarak göç veren bölgemiz maden ocaklarını kapanmasıyla bu göç hızlanmaya başladı. Bölgemiz bir sanayi bölgesi olarak bilinse de aslında bir tarım bölgesinde yaşıyoruz. Ereğli ve Alaplı’da yaşayan insanların yoğunluğu tarımla uğraşmamaktadır. Biz bölgemizde termik santrallerin yapılmasına öteden beri karşıyız. 2005 yılında Gümelinin organik bal kenti olması için çalışma başlatmıştık. Organik doğal bal üretmek için çevrende kirlilik olmayacak biz bunu Gümeli’de başarmış durumdayız. Şu anda beldemizde 100 civarında arıcı organik bal yetiştiriciliği yapmaktadır. Ereğli İlçemizde termik santral yapıldığını düşündüğümüzde arıcılar bundan büyük zarar görecektir. Alaplı ve Ereğli’deki fındığımızda bundan etkilenir. Biz tarımdan gelirimizi sağlayan bölgeyiz. Termik santraller yapılmasın demiyoruz. Anadolu’nun o kadar kırsal bölgeleri var ki buralarda yapılsın. Tarım bölgelerinde bu tür şeylerin yapılmasına biz karşıyız. “ diye konuştu. (Haber Cem Sürmeneli)