Kdz.Ereğli'nin merkeze en uzak köylerinden biri olan 4o haneli Velidağ Köyü'nde, Cumhuriyet tarihinde ilk kez yol asfaltlama çalışması yapılmaya başlandı.

İl genel meclis üyeleri ve çok az sayıdaki basın mensubuyla birlikte başlatılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak için Velidağ Köyü'ne giden Adalet ve Kalkınma Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, iktidar olarak yörede bir ilki gerçekleştirmenin hak lı gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 23 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde partili bazı yöneticiler, il genel meclis üyeleri ve az sayıdaki gazeteci ile birlikte Velidağ Köyü'ne giden ve Köy Muhtarı Muhterem Özmen tarafından karşılanan AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, yol yapım çalışmalarının gerçekleştirildiği mevkide bir açıklama yaparken, Cumhuriyet tarihi boyunca asfalt yüzü görmemiş bu köye asfalt götürmenin kendilerine nasip olduğunu belirtti.

İl Genel Meclis üyelerinin Velidağ'a öncelik tanıdığını hatırlatan Şahin, ilk fırsatta da köyün yollarının asfaltlanmasına başlandığını söyledi.
İl Genel Meclis üyelerinin her köyün sorunlarını tespit ettiklerini ve tespitler neticesinde de gerekli hizmetlerin bu köylere getirilmeye çalışıldığını vurgulayan Erol Şahin, 2010 yılında da çalışmalardaki yoğunluğu asfalt ve yol bakıma verdiklerini kaydetti. Köy yollarını insanlara yakışır biçimde ve standart hale getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Adalet ve Kalkınma Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Şahin, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

"… Ben bu çalışmalarda emeği geçen Köy Hizmetleri Şantiye Şefliği'nde görevli tüm arkadaşlarıma, Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne, Sayın Kaymakamımıza,  bütün il genel meclis üyelerine ve bu imkanı bize sağlayan Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Köylerimizde, şehirlerimizde hizmet yapılmıyor, diyenler gelsinler buradaki hizmetleri görsünler. Oturdukları yerden ahkam kesiyorlar. 85 yıl boyunca şu köye bir gram asfalt dökmeyenler utansınlar. Bu köye bu hizmeti vermeyenler utansınlar…"

Köydeki ziyareti sırasında sorularımı-zı da yanıtlayan Adalet ve Kalkınma Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Velidağ Köyü'ndeki asfalt çalışmalarının iki gün içerisinde biteceğini kaydederek, bölgemizdeki arazi şartlarından dolayı yollarının çok çabuk bozulduğuna işaret etti ve bu sebeple de yol bakım çalışmalarına ara verilmeden devam edileceğini bildirdi. Yolların uzun süre dayanması için kaliteli bir bakım çalışması yapıldığını belirten Erol Şahin, bu sebeple de öncelikli olarak yeni asfalt yapımına değil, mevcut asfaltların korunmasına ağırlık verdiklerini söyledi. Şahin, özel açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü:

"… İnşallah bu yıl yolların bakımlarını yaptıktan sonra önümüz-deki yıldan itibaren daha çok asfalt yapacağız. Bu hizmet de inşallah bize nasip olacak. Velidağ Köyü'nde yapıLan bu asfalt çalışması yaklaşık 200 bin liraya mal oluyor. Bakın, oy potansiyeli çok az olan böyle bir köye 200 bin liralık yatırım yapıyoruz. Buradaki amacımız bu insanlardan oy almak değil, insanlara hak ettiği asfaltı götürmek. Biz en mağdur köylerimize bu hizmetleri götürmek istiyoruz…"


Gerçekleştirilen köy ziyaretinde bir konuşma yapan AK Partili Zonguldak İl Genel Meclis Üyesi Nail Eski de basın mensuplarını çalışmalarla ilgili bilgi verirken, bundan önceki ziyaretlerinde köyün yol sıkıntısını gördüklerini ve bu sebeple de il genel meclisi olarak önceliği bu köye verdiklerini söyledi. Köy muhtarı Muhterem Özmen de kısa bir konuşma yaparak, sadece kırk hane bulunan ve merkeze en uzak köylerden biri olan Velidağ'a yapılan bu yatırımdan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.      

Velidağ Köyü'nde yapılan bu incelemelerin ardından AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ve beraberindekiler Güneşli Beldesi'ne geçerek Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin'i makamında ziyaret ettiler. Şahin, ziyarette, beldedeki çalışmalar ve özellikle Devrek-Ereğli karayolu ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verirken, Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin de, beldelerinde gerçekleştirilen yatırımlar ve temel sıkıntılarla ilgili bilgiler sundu.