1 Kasım Pazar günü yapılacak olan genel seçimler öncesinde seçim çalışmalarını Kdz. Ereğli İlçesinde sürdüren AK Parti Zonguldak 4. Sıra Milletvekili Adayı Kaymak, İlçeye bağlı ve Yalı boyu köyleri olarak adlandırılan Sücüllü, Cemaller ve Tepeören köylerinde halk ile bir araya geldi.

Beraberinde AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin, Ayhan Taşdelen, Kazım Beceren, Ali Tarakçı ve parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte köyleri gezen Kaymak’a gösterilen ilgi görülmeye değerdi.

Gittiği köylerde önemli mesajlar veren ve köylülerin talep ve isteklerini dinleyen Kaymak gündeme ilişkin açıklamalarda da bulundu.

 

GEREKLİ DERSİ ÇIKARDIK 

Kaymak, kıraathanede toplanan vatandaşlara yönelik olarak yaptığı açıklamada, 7 Haziran tarihinde yapılan genel seçimlerden sonra ortaya çıkan tablondan gerekli dersi çıkardıklarını belirterek, aday olarak tekrar vatandaş ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

 

KAYMAK, “MÜJDELERLE GELECEĞİZ”

Milletin iradesine her zaman saygı duyduklarını da anlatan Kaymak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen 7 Haziran’da genel seçim yaşadık. Milletin iradesine saygılı olduk. Şunu anladık; evet milletimiz bize ikaz verdi. Eksiklerimiz varmış, hatalarımız varmış, biz bundan gerekli dersleri çıkardık, analizi yaptık. 1 Kasım’da sizlerin huzuruna gelirken bu hataları düzelterek geldik. 4 Ekim’de Başbakanımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu seçim bildirgemizi açıklayacağız. Bizde Ereğli’mize gelip, bir takım müjdeler vereceğiz. Tekrardan şunu gördük;  bu ülkenin çimentosu AK Partidir, iradesi de yine AK Partidir. AK Partisiz bu ülkede hiçbir şey olmuyor.

 

“BAŞARISIZ OLMAMIZ İÇİN HERŞEYİ YAPIYORLAR “

“AK Parti koalisyon yapmak istemedi” dediler.  Böyle bir şey yok. AK Parti koalisyon görüşmelerini başaltı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımıza hükümeti kurma görevi verdikten sonra muhalefet partileri ile görüşüldü. 7 Haziran akşamı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çıktı; ’millet bize muhalefet görevi verdi’ dedi, kenara çekildi.  Hal ve hareketler, uzlaşmaz tavırlar sebebiyle koalisyon hükümeti kurulamadı. Hiç olmazsa mecliste bir çözüm üretelim, seçim hükümeti kuralım dediler.  AK Parti olarak partilere 4 ayrı teklifle gidildi, bunlara bile yanaşmadılar. 1 Kasım’da seçimlere gidiyoruz; 4 ayda ülkedeki yönetim zafiyetini fırsat bilenler harekete geçti. Terör bir tarafta, paralel yapı bir taraftan, malum medya bir tarafta saldırıya geçtiler. Bu saldırılar Türkiye’nin istikrarına ve barışına karşı yapılmış bir saldırıdır. 13 yılık kazanımlara yapılmış bir saldırıdır. Biz bunu gördüğümüz gibi,  insanlara anlatalım. Gene istikrardan ve barıştan yana olalım. Bütün bu unsurları gerçekleştirebilecek tek parti yine AK Partidir. Gelin 1 Kasımda ak parti diyelim.

 

ÇAKIR OYUNLARI BOZALIM

Çakır ise köylerde yaptığı konuşmada Türkiye üzerinde oynan oyunların bozulması gerektiğini belirterek,  Ülke üzerinde oynanan oyunları bozmak için bu oyunları boşa çıkarmamız lazım. Üzerimize büyük görevler düşüyor.  AK Parti’nin tekrar tek başına iktidara gelmesi noktasında vatandaşın bizlere olan teveccühünün sandığa yansıyacağını umut ediyoruz. 

Malum çözüm sürecin hep birlikte yaşadık, şimdi sınırlarımızda kale kolar yaptık. Eskiden karakollarımıza saldırılar olabiliyordu, şimdi buna müsaade etmiyoruz. Ne yapıyorlar? Kalleşçe mayınlarla, pusularla askerimizi, polisimize saldırıyorlar. Bu süreci sağduyu ile birlik ve beraberlik içinde güçlü bir şekilde atlatacağız. Kuşkusunuz olmasın.

Öte yandan 2015 yılı ekonomik açından kayıp bir yıl oldu. Bu seçimde tek başımıza istikrara ulaşalım. Önümüzdeki 4 yıl seçim olmayacak. Yine eski güzel günlerimize her birlikte döneceğiz. Bunun için istikrar bunun için ekonomide güçlü olması gerekiyor.”