22 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirilecek olan AKP Kdz.Ereğli İlçe Kongresi öncesi mevcut İlçe Başkanı Adem Öztürk'ün yanı sıra İbrahim Sezer ve İlhan Yazıcıoğlu'nun başkanlık için adı geçiyor. AKP Zonguldak İl Başkanı Uçar, Ereğli'de en sağlıklı kongreyi gerçekleştireceğiz. Ortak bir isim üzerinde buluşup arkadaşlarımızın hepsini bu havuzun içerisine almak istiyoruz dedi.

AKP Kdz.Ereğli İlçe Kongresi 22 Ocak 2011 tarihinde gerçekleştirilecek. Mevcut İlçe Başkanı Adem Öztürk'ün yanı sıra İbrahim Sezer, Fatih Çakır, Saffet Bozkurt, İlhan Yazıcıoğlu, Erol Şahin'in isimleri dolaşıyor. AKP Genel Merkezi'nin bu konuda yaptığı çalışmalarda ise bu iki adayın yanı sıra birleştirici başka bir aday üzerinde duruluyor. AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar kongre sürecine ilişkin yaptığı açıklamasında, Ereğli'de her dönem olduğu gibi bu dönemde de kongre öncesi bir takım istenmeyen durumların yaşandığını, delege seçimlerinin iptal edilmesinin Kdz.Ereğli'deki ortamı gerdiğini belirterek, Delegelerin belirlenmesi, iptali yeniden belirlenmesi Kdz.Ereğli'deki ortamı açıkçası gerdi. Ama biz bunu hem milletvekillerimiz ile hem genel merkezimiz ile hem de Ereğli'deki muhatapları ile istişare ediyoruz, görüşmeler yapıyoruz dedi. Herkesin yetki ve sorumluluk dahilinde hareket etmesi konusunda da telkinde bulunan İl Başkanı Uçar, Netice itibari ile AKP çok büyük bir camiadır, ailedir, kendi içerisindeki sorunlarını kendisi çok rahatlıkla çözebilecek yeteneğe sahiptir. Bu anlamda Ereğli'de mevcut ilçe başkanı arkadaşımız ile de istişare ederek Ereğli'de en sağlıklı kongreyi gerçekleştireceğiz. Ortak bir isim üzerinde buluşup arkadaşlarımızın hepsini bu havuzun içerisine almak istiyoruz sözleri ile mesajını net olarak vermişti.

TOPTAN, 'ŞAHİN' DEDİ
AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın da birleştirici olduğu gerekçesi ile bir dönem AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı görevini yürüten ardından da Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Erol Şahin'in isminin üzerinde durduğu iddia edildi. Gazetemiz muhabirinin edindiği bilgilere göre ise Şahin yeniden İlçe Başkanlığına dönmeyi düşünmüyor. AKP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan'ın gelişmeleri yakınen takip ettiği ortak isim konusunda ise isminin ağırlık kazanan tarafın İlhan Yazıcıoğlu olduğu da belirtiliyor.
Mevcut İlçe Başkanı Adem Öztürk ise önceki gün AKP Genel Merkezine giderek kongre sürecine ilişkin genel merkez yöneticileri ile görüştü.