AK Parti Zonguldak İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası Salonunda, AK Parti Zonguldak İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresini yaptı. Kongreye; AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak eski Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, AK Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, AK Parti gençlik ve AK Partililer katıldı. Kongrede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Av. Abdullah Akbaş, 2011 yılı Ocak ayında İl Gençlik Kolların Başkanlığı görevine atandım. Hemen ardından çalışmalara başladık. Biz kademe başkanları yönetimlerimizin aynasıyız. Yönetimlerimiz ne kadar iyi olursa bizlerde o kadar iyi olmak zorundayız. Kademe başkanları da yönetimleri hem beslemeli hem de yönlendirmeli. Yönetimlerimiz her zaman heyecanlı ve her konuda en iyi olmak zorundadır. Gençlik Kolları olarak omuzlarımıza yüklenen sorumluluk bilincinin bizlerde farkındayız. Gençlik olarak kendimiz ile yarışmalı ve tek rakibimiz yine kendimiz olmalı. Partimizin çıraklık, kalfalık dönemi bitti, ustalık dönemi başladı. Gençlik Kolları olarak bu bilinçle hareket etmeliyiz. Biz gençler 'Kendimize güvenmeye, ülkemize inanmaya her şart altında devam edeceğiz, etmeliyiz. Biz inanıyoruz ki Türkiye geleceğin en parlak yıldızlarından biri olacaktır dedi.
Ardından konuşma yapan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise, Bugün Gençlik Kollarımızın 3. Olağan Kongresini yapıyoruz. Türkiye genelinde 60. kongremiz oluyor bu. Biliyorsunuz, daha önce atama ile gelen Av. Abdullah Akbaş arkadaşımızın kongresi tek liste halinde gidiyoruz. Mevcut atamayla gelen arkadaşlarımızın genel seçimlerdeki çok başarılı performansları, mücadelesi, özverili çalışmalarından sonra bugün tek liste halinde Zonguldak İl Gençlik Kollarımızın kongresini yapacağız. Genel merkezimizin belirlediği kriterler dahilinde gençlik kollarımızdaki bulunması gereken kadın sayısı, engelli sayısı, öğrenim durumuna göre bir liste yaparak buradan Zonguldak AK Parti İl Gençlik Kollarımızın 3. Olağan Kongresini tamamlamış olacağız diye konuştu.

Konuşmanın ardından, AK Parti Gençlik Kolları üyeleri tarafından oy kullanılmasına geçildi. Tek liste halinde yapılan kongrede atama ile gelen Av. Abdullah Akbaş yeniden AK Parti Zonguldak Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.