AKP son gelişmeleri değerlendirdiği yönetim kurulu toplantısında referandumun startını verdi. Kandilli ve Gökçeler Teşkilatlarını da ziyaret eden AKP’li yöneticiler hafta sonu Zonguldak’a gelecek 2 bakan için de program yaptı.

AKP İl Tanıtım Medya Başkanı G.İsmail Öztürk, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Hamdi Uçar Başkanlığı’nda yapılan olağan haftalık Yönetim Kurulu toplantısında 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan Referandum (halk oylaması) ile ilgili çalışma programının görüşüldüğünü ve referandum çalışmaları için start verildiğini açıkladı.

Öztürk yaptığı açıklamasında toplantıda görüşülen konular ile ilgili de şu bilgileri verdi. “ Toplantıda genel ve bölgesel siyasal gelişmelerle Anayasa Mahkemesi’nin kararı değerlendirildi. Toplantıda  Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün’ün Cumartesi günü, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın Pazar günü İlimize yapacağı ziyaret ve incelemelerine ilişkin  programı görüşüldü.  Halk oylaması öncesinde AK Parti il, İlçe ve belde teşkilatlarımızla sürekli işbirliği içerisinde çalışmalara hazırlanılması, yeni bir dinamizm sağlanması, halka en iyi biçimde anlatılması için start verildi. Bu amaçla da Ereğli’nin Kandilli ve Gökçeler Belde Teşkilatlarımız ziyaret edildi. Teşkilat  başkanlarımız ve partililerimizle halk oylamasına kadar yapılacak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu” dedi.