AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, partinin kadın kolları başkanı ile teşkilat başkanı arasında tartışma yaşandığını ancak bu tartışmada yumruklama olayı olmadığını söyledi.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve yönetimi parti binasında basın toplantısı düzenledi. AK Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı ve Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Arife Dereli ile AK Parti Teşkilat Başkanı Osman Genç arasında yaşanan tartışmayı değerlendiren Uçar, kamuoyuna yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yaklaşık bir hafta önce basına kapalı gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında iki taraf arasında tartışma yaşandığını dile getiren Uçar, tartışmanın Enerji ve Tabii
Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yapılan saldırı boyutunda olmadığını söyledi.
Olayın parti içi muhalif kişilerce kışkırtmaca olduğunu söyleyen Uçar, şöyle konuştu: "Aslı astarı olmayan açıklamalarla teşkilatımızın içindeki huzuru bozmak isteyen bir takım kişilerin açıklamalarını üzüntüyle okuyoruz. Biz işimize bakıyoruz. Zonguldaklılara hizmet için varız. Kavgayla gürültüyle hiçbir yere varılamayacağını her defasında dile getiriyoruz. Teşkilat Başkanımız Osman Genç ile Kadın Kolları Başkanımız Arife Dereli arasında sözlü, gayriihtiyari el hareketiyle yapılan bir tartışmadır. Yani
sizin ve ailenizin içinde bile çocuğunuza 'Ya Konuşma' der gibi hareketlerden bir tanesidir. Bu konunun daha önce ulusal basında yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve bir genel başkana yapılan yumruklu saldırı gibi aksettirilmesi bizi üzüyor. Olayı yumruklama gibi göstermişler. Asla böyle bir şey yok."

İHRAÇ
Gazetecilerin partiden ihracın olup olmayacağı sorusuna açıklık getiren Hamdi Uçar, "İhraç gerektiren bir suçsa bunu zaten genel merkez disiplin kurulu veriyor. Böyle bir şey varsa gereken yapılacaktır. Gerekli cezai müeyyide geçmişte de olduğu gibi bu gün de uygulanır" diye konuştu.

KONUŞMUYORUM
AK Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Arife Dereli ise basın toplantısında duruma açıklık getirdi. Teşkilat Başkanı ile aralarında tartışma yaşandığını anlatan Dereli, şunları söyledi: "Tartışmamız ve tatsızlığımız oldu. Ama yumruk olayı olmadı. Kendimi de eve kapatmadım. Bu konuda hiç kimse ile görüşmek istemediğimi söyledim. Yüzümde darp izi var mı? Yok."
Soru ve cevapların ardından sona eren toplantıda Dereli ile Osman Genç'in birlikte poz vermesini isteyen gazetecilerin isteği geri çevrildi. Arife Dereli, Genç ile konuşmadığını söylerken yan yana da gelmeyeceğini bildirdi.

OLAY
Zonguldak'ta yerel yayın yapan bir gazetede, AK Parti Yönetim Kurulu toplantısında Arife Dereli ile tartışan Osman Genç'in Dereli'ye yumruk attığı iddia edildi. Haberin ardından basın toplantısı düzenleyen Hamdi Uçar, olayın doğru olmadığını söyledi.
Basın toplantısında Arife Dereli ve Osman Genç hazır bulundu.