Mevcut ilçe başkanı Adem Öztürk'ün çevresinde birleşen yönetim delegelerden güvenoyu isteyecek.

Kongre süreci içindeki Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) delege seçimleri tamamlanıyor. İl kongresi öncesinde gerçekleştirilecek ilçe kongrelerine katılacak olan delegeler belirlenip ilçe binalarında tüm üyelerin incelemelerine açık tutuluyor.
Kdz. Ereğli'de de ilçe kongresinde toplam 433 delege oy kullanarak 30 kişilik yönetim kurulu ile 177 kişiden oluşan il delegelerini 22 Ocak 2012'de belirleyecek. 
Adem Öztürk Başkanlığındaki ilçe yönetimi 388 üyenin seçimlerini tamamladı. Gülüç Belde Belediyesinin nüfusu 5 bini geçtiğinden dolayı bu beldedeki üyeler arasından 12 üye seçilerek ilçe kongresi katılmaya hak kazanacaklar. Bu şekilde belirlenen toplam 400 delegenin dışında, Gülüç, Gökçeler ve Çaylıoğlu Belde Belediye Başkanları ile 30 kişilik yönetim kurulu da doğal delege olduğundan 400 delegenin dışındaki bu 33 doğal delege ile toplam delege sayısı 433'e çıkmış olacak.

22 Ocak 2012 tarihinde yapılacağı açıklanan ilçe kongresi öncesinde mevcut ilçe yönetimi İlçe Başkanı Adem Öztürk ile yola devam kararı aldı.
Öztürk'ün dışında, önceki ilçe kongresinde Murat Sesli'nin Belediye Başkan adaylığını destekleyen İbrahim Sezer'in yeniden aday olması bekleniyor.

Adı dolaşan adayların dışında da aday arayışına dönük çalışmalar yapıldığı siyasi kulislere yansırken, AKP'de delege listeleri üzerinde incelemelerini yapan partililer delegelerin yine seviyeli bir kongre gerçekleştireceklerine inandıklarını belirttiler.