Tekel işçilerinden önce Kdz. Ereğli Belediyesi'nin işten attığı işçiler için eylem yapılmasını savunan AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Erol Şahin "Deniz Baykal gelsin onunla ilgili de bir eylem yapalım" dedi.

Basın toplantısı düzenleyen AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Erol Şahin, CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı'dan Deniz Baykal'ı Ereğli'ye davet etmesini istedi.  Şahin, "Balcı TEKEL işçilerinden bahsediyor. Sevgili başkanım, genel başkanın Deniz Baykal'ı bir Ereğli'ye çağır da, belediyenin işten attığı işçiler içinde bir eylem yapalım. ERDEMİR işçilerinin maaşları yüzde 35 indi Deniz Baykal gelsin onunla ilgili de bir eylem yapalım. Ereğli Belediyesi işçilerine zulüm etmiştir. Yüzlerce insanı işten atmıştır. Bununla ilgili sesiniz hiç çıkmıyor. Ereğli'yi konuşalım önce, Erdemir'i konuşalım. Gelsin Deniz Baykal Ereğli'ye bende karşılayacağım. Gelsin şu atılan işçilerin halini bir konuşalım" dedi.

ERKAN DOĞAN OLAYI
CHP'ye taş atan Erol Şahin, bu arada basında yer alan Erkan Doğan isimli vatandaşın tedavisi için de gerekeni yapmaya çalıştıklarını ifade ederken, sözü Ereğli'deki emlak vergilerine getirip "emlak vergilerindeki artış nedeniyle vatandaşlarımız şikayette bulunuyor. Belediyelerce toplanan emlak vergilerinin yüksek artışının sebebi arsa değerlerinin tespitindeki aşırı yükseklikler. Arsa değerleri yükseltildiği için vatandaşlarımız mağdur olmaktadırlar" dedi.

BELEDİYEDEN HESAP SORDU
Kdz. Ereğli Belediyesi'nin zarara uğratılması konusundaki spekülasyonlara da değinen Erol Şahin  sözlerine şöyle devam etti:
"2005 yılında yapılan protokolle Dergaz tarafından belediyenin yüklendiği işlerin miktarını aylık hak edişlerle belediyelere ödeneceğini karar altına alındığı ve buna göre, 4 bin 924 ton asfalt bedeli ödendiği halde, 2006 yılında yapılan ek protokolün maddelerine göre 98 kilometre, 11 metre kare kilit parke, 5 bin 300 metre beton yol  bedeli olan 962 bin TL'nin ödenmemesi sebebiyle belediyenin zarara uğratıldığı müfettişler tarafından tespit edilmişti. Bu müfettiş tespiti belediye evrakları üzerinden yapılmaktadır. Belediyenin bu 962 bin TL'nin faiziyle birlikte istemesi nedeniyle Dergaz'ın dava açtığını biliyoruz. İtiraz ve bilirkişi raporuyla bu rakam 244 bin TL'ye düşürülmüş. Bu 244 bin TL'nin alındığını ya da alınacağını biliyoruz. Eğer belediyeye bu müfettiş gelmeseydi, bu 244 bin TL'lik paramız alınmayacaktı. Ereğli Belediyesi tüyü bitmemiş yetimin hakkını Dergaz'a bağışlamış olmayacak mıydı? O zaman bunun hesabını kem verecekti? Müfettiş bu hesaplamaları belediyenin evrak ve belgeleri üzerinden yapmıştır. Bilirkişinin ne üzerinden yaptığını bilmiyorum. Mahallelere tek tek giderek mi yaptı yoksa birilerinden alınan bazı bilgilere göre mi yapıldı tam olarak bilmiyorum. O zaman belediyenin evrak ve belgelerindeki bu rakamlar mı yanlış, bilirkişinin tespit ettikleri mi yanlış? Eğer bilirkişinin tespitleri doğru ise belediyenin kayıtlarında neden 962 bin TL olarak gözükmektedir? Belediye bu parayı nereye harcamıştır? Belediyenin evrak ve kayıtları doğruysa bilirkişinin 244 bin TL çıkarttığı bu masrafa belediye neden itiraz etmemiştir? İtiraz etmeyerek belediyenin faizle birlikte yaklaşık 1,5 milyon TL'lik alacağını Dergaz'a peşkeş çekmiş olmuyor muyuz? Biz bu konuların cevabını merak ediyoruz" dedi.
Dergaz firmasına da uyarıda bulunan Erol Şahin, "Eskiden Dergaz yetkilileri vatandaşın doğalgazlarını kapısına kadar taşımaktayken son zamanlarda aldığımız duyumlara göre vatandaşların ana boruya kadar kendilerinin getirmesini istemektedir. Bu nedenle vatandaşı sıkıntıya sokmaktadırlar. Bununla ilgilide tespit ve araştırmalarımızı yapacağız. Eğer burada Dergaz vatandaşa haksız bir işlem yapıyorsa ilgili makamlara şikayette bulunacağız."

CHP YE ÇETECİ VE DARBECİ SUÇLAMASI
Erol Şahin, Balcı'nın basında çıkan açıklamalarını okuduğunu ve hükümet ile ilgili söylediklerine ise güldüğünü belirterek "Ereğli'de CHP'nin hayal edemeyeceği, Türkiye'de hayal edemeyeceği birçok ilke ve işe imza attık. Öğretmen evleri, köprüler, yollar, asfalt, yeni fakülte yapılması, hastaneler, ders kitapları, sağlıkta reformlar sayamayacağımız kadar çok iş yaptık.
CHP ancak ne yapabilir söyleyeyim. İnsanımızı eczane kuyruklarında bekletip orada ölmeleri temin edebilir. CHP neyi başara bilir? Ancak her okul açıldığında tüm velileri kırtasiye kırtasiye dolaştırıp insanlarımıza kitap defter aratabilir. İnsanlarımızı ayrıma tabi tutan bu zihniyet, insanlarımızın kimini devlet hastanesine, kimini ise SSK hastanesine mahkum kılmıştı. AK Parti ile insanlarımız özel hastanelerle tanıştı. Bunlar CHP'nin rüyalarında göremeyeceği hizmetler.
Dünyanın az ülkesinde var, 18 yaşına kadar tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sağlık güvencesi altında. Gelişmiş birçok ülkede bu uygulamaların çoğu yok. İnsanlarımız hastanelerde rehin kalıyordu. Acillerde kapı kapı dolaştırılıyordu, cenazelerini hastanelerden teslim alamıyorlardı. Bu konuların üzerine şiddetle gidiyoruz. CHP bu haliyle, bu davranışlarıyla hiçbir zaman iktidar olamayacaktır. Neden? CHP sadece çetecilere, darbecilere avukat olabilir, halka değil, demokrasiden yana değil. İktidara geldiğimiz günden beri çökerttiğimiz çete sayısı 100'lerle ifade edilmekte. Kapkaçtan insanlarımız yolda yürüyememekteydi. Her geçen gün bir çete çökertiliyor ve davalar devam ediyor. Hak aranıyor, soruluyor. Bir yerlerde gömülmüş cesetler, gömülmüş silahlar ortaya çıkıyor. Bu ülkede kim vurduya gitmiş insanların üzerine gidiyoruz. Faili meçhulleri ortaya çıkarıyoruz ve çıkartmaya devam edeceğiz. Biz AK Parti olarak Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz. Türkiye'nin geleceği ile ilgili en büyük sıkıntısı olan devlet millet kucaklaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunlara CHP'nin fikri, aklı, düşüncesi yetmez" diyerek konuştu.

DEVREK YOLU-OSB
Şahin açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Zonguldak-Devrek yolunun geçmesiyle ilgili bizler ya da AK Parti hükümeti değil. Bu bölgedeki vatandaşın açmış olduğu kamu davalarıdır. Geçen yılın sonunda bu davalar bitti. Arsa bedelleri ödendi, tapular alındı. Artık Devrek yolunun 41 kilometresi ile ilgili ihale gündeme geldi. İnşallah bunu da yapacağız. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) bizden önce yüzde 10'u bile yapılmamıştı. Şimdi yüzde 99'u bitti. OSB 34 milyon TL kaynak aktardı.
34 milyon TL sanayicin borcu vardı. Fabrikalar açıldıkça bunları siliyoruz. 17 milyon TL'sini sildik. Yine tersaneleri korumak için mendirekler inşa ettik ve etmeye devam ediyoruz. CHP İlçe Başkanı yollardan bahsediyor. Buradan ona sesleniyorum. Sevgili başkanım gel seni de gezdireyim. O dağları delip nasıl tüneller yapıyoruz gelsin görsün. Düzce'den Ereğli'ye gelirken o duble yolları sende gör. Hiç mi şehir dışına çıkmıyorsun? Gel bunları bir gör."