Zonguldak Ak Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’nun, Mecliste gurubu olmayan ve bir daha Meclise girme şansı bulunmayan misyonunu tamamlamış bir partide siyasete devam etmesinin bir anlamı olmayacağını anlamıştır dedi.

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı İsmail Öztürk, DP’den istifa eden Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’nun yakın zamanda Ak Parti saflarına geçerek siyaset yapacağını ümit ettiğini ve beklediklerini söyledi. Çimenoğlu’na teklif yapıldığını anlatan Öztürk, şöyle dedi;
“Siyaset bir misyon işidir. Demokrat Partini misyonu 1980 yıllarla tamamladı. Ondan sonraki yıllarda Türkiye’deki milliyetçi muhafazakar demokrat anlayışını taşıyan hareket olarak ANAP hareketi doğmuş oldu. Akabinde o hareketin bitmesiyle birlikte yine Türkiye’de Menderesten bu güne kadar gelen süreci taşıyan hareket Ak Partide kendini bulmuştur. Bu gün ben öyle zannediyorum ki Demokrat ve ANAP kökünden gelen insanların yüzde 80’ine yakın bir kısmı Ak Partide saflarını almıştır.
Teşkilatları yaşatmaya çalışan ve oralarda bulunan insanlarda burada siyasi hareketi devam ettirerek ülkeye katkı sağlamaya çalışmaktadırlar. Ama burada Sayın Nevzat Çimenoğlu Alaplının Belediye Başkanıdır, Mecliste gurubu olmayan ve bir daha Meclise girme şansı olmayan misyonun tamamlamış bir partide Siyasete devam etmesinin bir anlamı olmayacağını anlamış ve istifa etmiştir. Kendisine partimizin ilgi kurumlarınca teşkilatımızda görmek istediğimiz ilettik. Bu konuda yaklaşımları da gayet olumludur. Yakın bir süreçte Sayın Çimenoğlu, Ak Parti saflarına geçerek siyaset yapacağımızı ümit ediyor ve bekliyoruz. Alaplı’nı ve bölgenin geleceği acısından da çok önemlidir.
Çünkü Alaplı hak ettiği hizmeti alma ve bu konudaki süreci hızlandırma anlamında iktidarla uyumlu ve siyasi görüşlü bir belediyenin olması buradaki bir bakışı daha da kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır. O anlamda bu geçici ben gerçek anlamda önemsiyorum” dedi.