AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Kdz.Ereğli Belediye Başkanını sert bir dile eleştirirken, köylü ve milletin daima yanında oldukları vurgusunu yaptı.

 

Yerel ve merkezi görevde bulunanların, halkın ihtiyacını karşılamak görevleri olduğunu belirterek yazılı açıklamasına başlayan Şahin, belediye başkanının gündeme yansıyan söylerine de yanıt verdi. Şahin’in açıklaması şu şekilde: AK Partili belediyeler imkanlarını yasalar çerçevesinde güçleri yettiğince kendileri ve çevre köyleri için kullanmaktadırlar ve bunun haklı onurunu da taşımaktadırlar. Üstelik bunu yaparken de sosyal ve siyasal ayrım gözetmemektedirler. Aziz Atatürk’ün ifadesi ile “köylü milletin efendisidir.”

 

HIRSIZLIK, GASP OLARAK GÖRMEYECEK

Gelecek dönem AK Partiden seçilmiş bir Kdz.Ereğli belediye başkanı belediyenin her sokağında görevini yapacağı gibi, çevre köylerin de asfalt, su, kanalizasyon, çocuk parkı gibi ihtiyaçlarını yasalar ve imkanlar içersinde karşılamaya çalışacaktır ve bunu bir hırsızlık, hak gaspı olarak görmeyecektir. Düşünün ki, su sizin toprağınızdan çıkıyor, tarlalarınızdan geçiyor ve yıllardır bu suyu size veren bir belediye yönetimi var. Sonra referandum yapılıyor ve bir köy topyekün haramzade oluyor. Gerekçe,  referandumda Belediye Başkanının talebinin revaç görmemesi. Bunu öncelikle tekrar Ereğli haklının vicdanına sunuyoruz ve bu zihniyet sahibini şiddetle kınıyoruz.

Ak parti tüm halkımızın yanında olduğu gibi köylümüzün de yanındadır. Soğanlıyörük köyümüzün su sıkıntısını halletmek üzere derhal çalışmalar başlatılmış olup sondaj yapılarak halkımızın su sıkıntısı birkaç hafta içinde bitirilecektir. Köylümüzü ve köylerimizi belediye başkanını baskı ve tehditlerinden kurtarmak bizler için boynumuzun borcudur. Ak Parti iktidarı olarak köylerimizin çöp sorunu da olmak üzere tüm sorunlarının çözüleceği bir 2011 yılı içerisine girmiş bulunmaktayız. Ayrıca bugün basına intikal eden belediye başkanının açıklamalarıyla ilgili olarak da şu açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

 

AJİTASYONA GEREK YOK

Seçimlerde ve referandumlarda belediyenin ve devletin imkânlarını kullanarak siyaset yapmak yasaktır. 12 Eylül referandum sürecinde Belediye imkânları ile yaptırdığı “hayır” afişlerini köprülere ve üst geçitlere astıran belediye başkanı, bizim ve diğer kuruluşların tüm uyarılarına rağmen kaldırmadı. Nihayetinde bizim ve diğer kuruluşların şikayeti ile ancak olay savcılığa intikal edince kaldırdı ki, şu an da bu süreç adli olarak işlemektedir ve konu mahkemelerdedir. Belediye başkanının bu durumunun değerlendirilmesi ve bir suç işlenip işlenmediği kararı hakimlerimizdedir, ajitasyon yapmaya da gerek yoktur.

 

GENÇLERE SALDIRDI

Bakınız referandum süresince gençlik kolları üyelerimiz haftada en az 3 gün sahilde devamlı el ilanı ve referandum ile ilgili kitapçıklar dağıtmışlardır. Ancak, Kadir Gecesi programa denk gelen gençlerimiz programı dinlemek için alanın dışında ve kenarında oturmaları, belediye başkanı sözlü ve fiili saldırısına uğramalarına neden olmuştur ve bu olay da saldırıya uğrayan gençler tarafından adli makamlara intikal ettirilmiştir. Çıkıyor kinaye ile bir takım atıflar yapıyorsunuz ki buna da hakkınız yok. Partimize mensup meclis üyelerimiz ve bizler eğer söylemlerimizle partinizin ilçe başkanı ile aynı anlamda cümleler kuruyorsak bu da aklın yolunun bir olmasındandır. Bizler dikkat ediniz, hiçbir zaman sebepsiz olarak belediye başkanı ile ilgili konuşmadık. Enerjimizi halkımızın ihtiyaçları için çalışmaya yönlendirmeyi hep tercih ettik, ancak görünen o ki bu sadece bizim izlediğimiz bir akıl yolu. Tüm konuları bir kere daha halkımızın vicdanına havale ediyoruz”