Türkiye’nin enerji kaynaklarını kendi yaratmasının olmazsa olmaz konulardan biri olduğunu iddia eden AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Çizgi Üstü Programında Altan Akçakese'nin konuğu oldu.

HEMA'nın yaptığı açıklamalar ve bilgilerin çok yetersiz olduğunu, Kireçlik yerine Köseağzı'nın fotoğrafının gösterilmesini de, "Acemice bir hataydı" dedi.

Şahin'in konuşmaları şu şekilde:

Ereğli’de de HEMA’nın termik santral kurmak için müracaatlarının olduğunu biliyoruz. Yalı Boyu muhtarları ise Kireçlik’teki söz konusu alanın ZKܒye tahsis edilmesini arzu ettiklerini ifade ettiler; bu talep bize de uygun geldi ve Maliye Bakanlığı bu alanı üniversiteye tahsis etti. Artık yerin sahibi Maliye Bakanlığı'dır ve bakanlık da bu yeri tahsis etmiştir. Ancak bizim temel görevimiz bu bölgeye üniversiteyi getirmektir.

AÇIKLAMALAR VE BİLGİLER YETERSİZDİ

Üniversite konusunda da basın üzerine düşeni yapmalıdır. Kandilli’de yaşananlar ise Belediye Başkanımızın şovundan ibaretti ve ne yazık ki HEMA da bu şova çanak tuttu. Yapılan açıklamalar ve verilen bilgiler çok yetersizdi. Aynı zamanda termik santral yapılacak alan gösterilirken Kireçlik yerine Köseağzı’nın gösterilmesi de ayrı bir yanlıştı. Bu kadar acemice bir hata yapılmamalıydı. Burada bir art niyet yoktur, diye düşünüyorum. Bu hukuki bit süreçtir; zaten olmamalıdır da. Biz yürütme adına çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz AK Parti olarak halkın istemediği hiçbir şeyi yapmadık ve yapmayacağız da. Siz alt yapıyı hazırlarsınız; yapacağınız tesisin gerçekten hiçbir zararı yoksa, önce toplum önderlerine bunu anlatırsınız.

"ACEMİLİKLERİNE HEP ŞAHİT OLDUK"

Konuları toplum liderleriyle paylaşırsınız. Ben bunu HEMA’dan görmedim. Kandilli’deki sunumlarındaki acemiliklerine bile hep beraber şahit olduk. Bütün bunlar hep eksiklik. HEMA bu termik santralı önce Amasra’da yapmaya çalıştı; orada yapamayınca bizim bölgemizde yapmaya çalışıyor. Biz termik santral yapılmasın, demiyoruz. Biz, insanımıza ve doğamıza zarar vermeyecek nerede yapılması gerekiyorsa orada yapılsın, diyoruz. Arabaların egzozlarından çıkan gaz da zararlı; ama arabalarımızı kullanıyoruz. Biz alternatifleri değerlendirmeliyiz. Santral için en uygun yerlerin bulunması konusunda tedbirlerin alınması lazımdır. Biz halka ve çevreye zarar verecek hiçbir yatırım ve çalışmanın içerisinde olmayacağız"