AK Parti Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Abdullah Akbaş, Fransa'da kabul edilen Ermeni Tasarısının ardından Fransa'yı kınadı.
İl Gençlik Kolları Başkanı Akbaş yaptığı açıklamada Fransız Senatosu'nun dönüşü olmayan bir yolu girdiğini ve sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere hapis ve 45 bin Euro para cezası verilmesi konusunda ki yasayı eleştirerek, Fransa'nın 5 kişiyle almış olduğu bu karara istinaden senatoda kabul ettiği bu tasarıyla özgürlük ve demokratikliğini yitirdiğini kaydetti.
Akbaş açıklamasına şöyle devam etti:
Tarihte Osmanlı'dan almış olduğu paralarla ayakta kalmış, Osmanlı Devleti sayesinde tuvalet alışkanlığı edinmiş bir millet olan Fransa'nın düzmece bir tasarıyı Sarkozy'nin oy almak uğruna senatodan geçirdiğini biliyoruz. Fransa bu anlamda tarihi bir hata yapmıştır.  Kendi tarihlerini 100 yıllık bir sürede Afrikaya yaptıkları soykırımları, katliamları ve Cezayir'i görmezden gelip bu tasarıyı kabul ettiler. Bu yapılan yanlış çok büyük geri dönüşü olmayan bir yanlıştır. Fransız ekonomisini kötü gidişatı, sosyal politikalarının iyi sonuçlar vermemesi ve demokrasinin bu yasayla darbe alması; artık dünyada Fransa ülkesinin duraklama evresinin sona erdiği ve düşüşe girdiğinin bir diğer göstergesidir. AK Parti İl Gençlik Kolları olarak Fransız ürünlerini ve Fransayı boykot ediyor, Fransayı kınıyoruz.