AKP Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Akbaş, sözde Ermeni soykırımı iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının kabul eden Fransa'yı kınadı. Başkan Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa tarafından oylanan ve kabul edilen yasa ile ilgili AK Parti Zonguldak Gençlik Kolları olarak, kabul edilen yasayı kınıyoruz. Bu kabul edilebilir değildir. Fransa'ya, Osmanlı'yı hatırlatmak ve Osmanlı kurtarmasa idi, Fransa olmayacağını bir kez yüzlerine vurmak gerekir. Kalkmışlar şimdi de böyle bir yasayı oylayıp kabul ediyorlar. Fransa bu tasarı ile nerede olduğunu bir kez daha bize gösterdi. Tasarının oylanmasından bir gün öncesinde Fransa Dışişleri Bakanlığı, 'Türkiye bizim önemli bir müttefikimiz' diye açıklamalarda bulunmuştu. Biz de gördük, kim müttefikimiz, kim dostumuz. Hükümetimize inanıyor ve güveniyoruz. Gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Fransa'yı bir kez daha AK Parti Zonguldak İl Gençlik Kolları olarak kınıyoruz dedi.
MEHMET AKİF'İ ANMA
PROGRAMINA DAVET
Akbaş, ayrıca, 27 Aralık'ta düzenleyecekleri Mehmet Akif'i anma programına tüm Zonguldak halkını davet etti. Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi; Bilindiği üzere 17 Aralık 2011 tarihinde 3'üncü olağan kongremizi icra ettik. Kongre sürecimizde kimseyi ayrıştırmadan ve teşkilatı birlik içinde geçirdik. Bir kez daha Zonguldak'tan birlik ve beraberliğimizi yinelemiş olduk. Kongremizde bize destek olan tüm AK Parti ailesine şükranlarımızı sunuyoruz. Kongremiz bir kez daha gösterdi ki, AK Parti ailesi olarak hep birlikte Zonguldak'ız. Uyum ve ahenk içindeyiz. Ayrıca kongre sürecinde çalışan ve emek harcayan tüm Gençlik Kolları arkadaşlarımızı da kutluyor ve tebrik ediyorum. Her zaman olduğu gibi cefakârca çalıştılar ve emek harcadılar. Onlara emeklerinden ötürü ve inandıkları davalarına sahip çıkmalarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Biz temsil ettiğimiz AK Parti gençliğinin değil, tüm Zonguldak gençliğinin sesi olmak istiyor ve bu bağlamda tüm Zonguldaklı gençlerimize ulaşmak için çalışıyoruz, çalışacağız.
AK Parti gençliği, hem geçmişine, hem geleceğine sahip çıkmaktadır. 2011 yılının 'Mehmet Akif Ersoy Yılı' olması sebebiyle 27 Aralık 2011 tarihinde milli şairimizi anma programı tertip ettik. Program, Zonguldak Öğretmenevi Konferans Salonu'nda 27 Aralık 2011 Salı günü saat 18.00'da yapılacaktır. Tüm Zonguldaklıları ve Zonguldaklı gençlerimizi davet ediyoruz.
Mehmet Akif'i anlamak ve genç kardeşlerimize anlatmak istiyoruz. Milli şairimizin dediği gibi: Sahipsiz kalan bir vatanın batması haktır, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.