Ak Parti Alaplı Kadın Kolları Engeliler Haftası dolayısıyla Özel Umut Yıldızı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.
Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Şule Gündoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli çocukları hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını ve onlar için kadın kolları olarak kaynaşma etkinliği yapmak istediklerini söyledi.
Ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Umut Yıldızı Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nilay Yıldız Pertev, merkezde 230 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
İlçede engelli vatandaş sayısının diğer ilçelere göre çok fazla olduğuna dikkat çeken Pertev, Merkezimizde uzman eğitimciler 0-36 yaş arasındaki fiziksel ve işitsel, zihinsel öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Genellikle öğrencilerimiz köylerden geliyor. Alaplı'da engelli sayısı fazla, bunun nedenlerinden başlıcalar ise akraba evlilikleri geliyor dedi.
Kadın Kolları daha sonra, rehabilitasyon merkezisinde eğitim gören fiziksel engelli öğrencileri ziyaret ederek çikolata hediye etti.