Zonguldak Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, AK Partili meclis üyeleri Belediye Başkanı İsmail Eşref'i belediye 2009 yılı faaliyet raporu konusunda eleştirdi.
Zonguldak Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Belediye Nikah Salonu'nda yapıldı. Toplantı, yoklama ve açılış ile başlarken, belediye meclis üyelerinden Salim Erbay'ın TTK'da atama beklemesi nedeniyle meclis başkanlığına istifa dilekçesi sunduğu belirtildi. Erbay'ın istifa dilekçesi toplantı sonunda oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde encümen üyeliği seçimi yapıldı. Encümen üyeliğine Orhan Yücel, Muharrem Akdemir ve Selim Cansızoğlu seçildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise İhtisas Komisyonlarına üye seçildi. İhtisas Komisyonları kapsamında Bütçe ve Plan Komisyonuna Aydın Bayram, Adil Bahadır, Kadir Engin Marangoz, Şendoğan Karataş ve Sabri Tığ seçilirken, İmar Komisyonuna Eray Arık, Hüsnü Meydan, Türker Kapkaç, Züleyha Arıman ve Metin Demir seçildi. Türlü İşler Komisyonuna da Yüksel Acar, Kasım Ayçiçeği, Gürbüz Kamber, Arife Dereli ve Serdar Açıkgöz seçildi. Bu üyeler bir yıl görev yapacak. Gündemin dördüncü maddesinde ise Zonguldak Belediyesi'nin 2009 yılı faaliyet raporu Belediye Başkanı İsmail Eşref tarafından okundu. Belediye Başkanı İsmail Eşref bir yıl boyunca yapılan çalışmalar hakkında yapılanları anlattı. Başkan Eşref, ilk olarak belediye olarak gelir-gider tablosunu dengelemek olduğunu belirtti. Eşref, "Faaliyet raporu 1 Ocak 2009 ile 31 Aralık 2009 yılını kapsamaktadır. Dolayısıyla biz her ne kadar bir yıldır görevde olsak dahi bu faaliyet raporu 2009 üç aylığı önceki dönem, 9 aylığı da bize ait dönemi kapsamaktadır. Sonuç olarak 29 Mart'tan 29 Mart'a bir sene geçmiş olsa dahi faaliyet raporumuzun içeriği kanun yönetmelik gereğince 9 ayı kapsadığını ama üç ayı da önceki dönemde yapılan çalışmaları kapsadığını açıklamak istedim. Bu faaliyet raporumuz özellikle Zonguldak Belediyesi'nin öncelikle geçinebilir hale gelmesini ve geçinme şartlarını sağlamak birinci hedefe konmuştur. Önce geçinmek gerekiyordu. Mahallelerdeki hizmetleri geri gitmeden ama sürekli iyiye götürerek, halkın refahını halkın sağlığını sağlayarak yapmamamız gerekiyordu. Biz bu malum bir yılı ve faaliyet raporundaki bir yılımızı öncelikle geçinmeye ayırdık. Aylık 2 milyon 300 bin TL civarında seyreden aylık gelirlerimiz, attığımız adımlarla, aldığımız önlemlerle tahsilat artışıyla yaklaşık 3 milyon liraya yaklaştı. Yani yüzde 20-25 civarında artış sağladık.
Tabii ki bu artış sadece tahsilat ile değil bazı tasarruflarda yaparak bütçemizi denk getirmeye çalıştık. Yine toplamda 3,5-4 milyon TL olan aylık giderimizi 3 milyon TL'ye çekerek gelir-gider tablomuzu denk getirmeye çalıştık ve bunda başarılı olduk. Biz bir yıl sonra vergi ve sigortamızı öder hale geldiğimiz söyleyebiliriz. Ancak tabi, bazı birikmiş borçlarında omuzlarımızda halen devam ettiğini ve ödeme gereği gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu kıt kanaat aylık gelirler ile geçinebildikten sonra mahallelerde hizmete başlayabilmekti. Mahallelere hizmet götüremedik ama çok acil ihtiyaçları yapmaya çalıştık" dedi.
AK Partili Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel ise, Belediye Başkanı İsmail Eşref'in anlattığı raporlarda yapılan bir şeyin olmadığını ve DSİ tarafından yapılan köprünün üzerinde çevre düzenlemesi yapıldığını kaydetti. Köprünün üzerinde çevre düzenlemesi yapılmasının Başkan Eşref için güzel bir stüdyo olduğunu kaydeden Karagüzel, "Anlattığınız raporda faaliyet filan yok. DSİ tarafından yapılan köprünün üzerinde çevre düzenlemesi yaptınız.
Burası sizin için güzel bir stüdyo oldu. Zonguldak'ta mülkiyet sorunu var bu sorunu çözmeniz gerekiyor. 38 tane ruhsat vermişsiniz" diyerek tepki gösterdi.