AKP Kandilli Kurucu Teşkilat Başkanı Yusuf Uzun, Kandilli’nin üvey evlat muamelesi gördüğünü belirterek, “Siyasiler yaptığı kalıcı hizmetler ile anılır. Kandilli-Ereğli yolunu 4 yılda tamamlayamadılar, Sağlık Meslek Lisesi’nin başka bir noktaya kaydırılma duyumları var, bölge halkı sağlık hizmeti istiyor” dedi.

AKP Kandilli Beldesi Kurucu Teşkilat Başkanı Yusuf Uzun, Kandilli ve Gökçeler beldelerinde nüfusun azalması ile gelen yardımların da azaldığını ve beldelerde gerekli hizmetlerin yapılamadığını, personelin de giderlerini karşılamakta sıkıntı çekildiğini belirtti. Kandilli’de okullardaki öğretmenler, TTK’da çalışan yönetici ve işçilerin bir çoğunun Kdz.Ereğli’de ikamet ettiğini belirten Uzun, beldeye hizmet yapılmadığını da söyledi.
“SİYASİLER HİZMETLERLE ANILIR”
Uzun gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret ederek konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Kandilli-Ereğli arası 4 kilometrelik yol dört yıldır yapılamayışı halkımızın tepkisini çekti. Halkımız siyasilerimize inanmayıp umutsuzluğa kapılmıştır. Siyasiler yaptığı kalıcı hizmetler ile anılır örneğin DYP Milletvekili Ali Uzun, Ar-mutçuk’a bir çok ilçelerde olmayan PTT binasını yanında bir çok daha hizmetleriyle her zaman iyi anılıyor. Kdz.Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, beldemizde sağlık meslek lisesi var, ileriye dönük olması için yanında bir Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak boş binanın bakımı iç donanımını yaptırarak 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e açılışını yaptırmıştır.
“İNŞALLAH KALKIŞMAZLAR”
Halkımız personel ataması yapılmasını beklerken o zaman iktidarı Anap-MHP-DSP üçlü koalisyonu buradaki cihaz yatakları başka hastanelere verdi, burası hizmete açılamadı. Şimdi aldığımız bir başka duyum ise Sağlık Meslek Lisesi’nin 2011-2012 dönemi Zonguldak’ta hizmet vereceği eğer doğru ise ilgililer siyasilerimiz bunu da Kandilli’ye çok mu gördüler? İnşallah böyle bir uygulamaya kalkışmazlar. Kdz.Ereğli ve Alaplı’nın 250 bini geçen nüfusu vardır. Bu okul bu bölgenin okulu olarak kalacaktır alınmasına halkımız müsaade etmez. Gerek görülünce gereken yererle gitmesini bilir. Siyasilerin Kandilli’yi üvey kardeş gibi görüp üvey muamelesi yapıldığı ortada. Önümüzdeki seçimde Kandilli’ye hizmetde ayrım yapmayan buranın konumunu iyi bilen siyasiler göreve talip olmalıdır.
SAĞLIK SORUNU
İktidarlar, siyasi temsilciler halka hizmet için var olmalıdırlar. Sağlık alanında aile hekimliğine geçildi. Doktor tek aile hekimliği uygulaması nedeniyle köylere gittiğinde doktor kalmıyor halkımızda Ereğli’ye gidiyor. Bölge halkı 24 saat açık olup sağlık hizmeti verecek bir sağlık kurumu istiyor. Önümüzdeki hafta içerisinde sivil toplum temsilcilerimiz beldemiz önde gelenleri sırasıyla Zonguldak İl Müdürümüzü ziyaret edeceklerdir. İstediğimiz olumlu karşılanacağına inanıyorum olumsuz olursa aynı arkadaşlarla Ankara’ya giderek ilgili yerlere talebimizi ileceğiz.