AKP Merkez İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu, hastaneleri ziyaret etti. AKP'liler, ilk ziyaretini mahkeme kararı ile tekrar ayrılan Zonguldak Devlet Hastanesi'ne gerçekleştirdi.
BaşhekimiDr.Abdullah Bircan'ı makamında ziyaret eden AKP Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, hastanenin kendi idari yapısına kavuştuğunu belirterek şunları söyledi;
"Zonguldak Devlet Hastanesi, kaldığı yerden görevine devam edecek. Biz de teşkilat olarak hastanemizi ziyaret edip, çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunmak ve bir eksik, bir noksan varsa kendilerine yardımcı olabileceğimiz bir konu varsa bunlarla ilgili bilgi alışverişi yapı, bunları gidermek için çalışmalar yapacağız. Hastanemizi bir ileriye alacağız."

BİRCAN; "PROJE ÇALIŞMALARI SON AŞAMASINA GELDİ"
Zonguldak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Abdullah Bircan ise, ziyaretten memnun olduğunu belirterek, "12 Aralık 2009 tarihi ile mahkemenin aldığı kararla hastaneler tekrar ayrılarak hastanemiz ayrı bir tüzel kişilik kazandı. Zonguldak halkına hizmet vermeye kendi başına devam edecektir. Bu dönem içerisinde hastanemizde proje çalışmaları devam etti. Bu proje çalışmaları son aşamasına gelmiştir. Ak Parti Merkez İlçe Başkanımdan da bazı konularda destek isteyeceğiz."

KAZANCI; "SIKINTILARA  ÇÖZÜM BULACAĞIZ"
Ardından Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'ne geçen AKP'liler, Başhekim Dr.Emin Palancı'yı makamında ziyaret ettiler.
AKP Merkez İlçe Başkanı Kazancı, burada da ziyaret amaçlarının; hastaneleri gezerek çalışmalarını dinleyerek, sorunları sıkıntıları paylaşarak bunlara bir çözüm bulmak amaçlı olduğunu belirtti.
Başhekim Dr.Emin Palancı da, öncelikle hastanenin geçmişi ile bilgi verdi. Palancı, konuşmasına şöyle devam etti;

PALANCI; "HASTANEDE EKSİKLERİMİZ YOK"
"Daha önceden hastanemize yılda 50 bin hasta başvururken, şimdi bu sayı 90-100 binlere çıktı. Yatak doluluk oranımız Türkiye ortalamasının üstünde. Zonguldak malumunuz maden bölgesi olduğundan dolayı, akciğer hastalarına çok fazla rastlanıyor. Bizim amacımız Zonguldak insanının göğüs anlamında Ankara ve İstanbul gibi ülkenin diğer şehirlerine şifa bulmaya gitmesini engellemektir. Hastanede eksiklerimiz yok, tıpta teknolojide her gün yeni bir şey gelişiyor. Teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Hastanemizin tıbbi alet yönünden, sağlık personeli ve ekonomik yönden bir eksiğimiz yok."
AKP Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı ve yöneticiler, daha sonra Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi'ni ziyaret ettiler.