AKP Zonguldak  İl Başkanlığı’nca düzenlenen  Genişletilmiş  İl  Divan Toplantısı  Genel  Maden İşçileri Sendikası  Şemsi  Denizer Konferans  Salonunda  yapıldı.

Hamdi Uçar’ın Başkanlığındaki toplantıya, MKYK Üyesi Emine ÇİFT,  Bölge Koordinatörü  Ordu Milletvekilimiz  Ayhan Yılmaz,  Zonguldak Milletvekilleri  Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen ile  İl  Birim Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri,  İlçe ve belde Başkanları ve Yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, delegeler katıldı.

Toplantıyla ilgili olarak İsmail Öztürk imzalı yapılan yazılı açıklama şöyle:

Divan Başkanlığına Yönetim Kurulu üyesi Turan Emeksiz getirildi. Toplantıya katılamayan Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın  başarı dileyen telgrafı Divan Başkanlığınca  duyuruldu.  

Genişletilmiş İl Divan toplantısı  İl Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nın hazırladığı sinevizyon  sunumu ilgiyle izlendi. Saygı duruşunun ardından İstiklal marşımız hep birlikte söylendi.  İl Başkanı Hamdi Uçar’ açış konuşması yaptı. Uçar, grizu faciasında hayatını kaybeden madencilerimiz, İskenderun’da PKK terör saldırısı sonucu şehit olan askerlerimiz ile İsrail’in insanı yardım gemimize saldırısı sonucu şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet , ailelerine ve milletimize başsağlığı diledi. Yaralılarımıza da acil şifa dileğinde bulunduktan sonra  terör olayları kınandı.  Genel ve bölgesel siyaset ile teşkilat çalışmaları hakkında görüşlerini sundu. İl Birim Başkanları çalışmaları hakkında   bilgi verdiler..MKYK üyemiz Emine Çift, Zonguldak Milletvekillerimiz Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan , Bölge Koordinatörü Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz,  görüşlerini belirttiler. Teşkilat çalışmaları ile Anayasa Referandumu ve genel seçimler konusunda değerlendirmelerde bulundular.