Enerji-Bir Sen Zonguldak Şubesinin 1. olağan kongresi Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası'nda (GMİS) binasında yapıldı. GMİS konferans salonunda düzenlenen kongreye; AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Has Partisi Zon guldak İl Başkanı Secahattin Gonca, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Zonguldak Müteahhitler Derneği Başkanı Metin Aydın, TTK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Erbay, Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Memur-Sen Bartın İl Temsilcisi Naci Durmuş, Memur-Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, kongre divanı oluşturuldu. Ardından konuşmalara geçildi.

EMEK VERENLERİN ESERİDİR
Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Muse Şekerci, “Kararlılıkla ve emin olarak atılan adımlar güven oluşturur, hayırlı güzel sonuçlar almaya başlanır. Kulakları tıkayıp her türlü yok saymaya karşı dimdik ayakta durarak 'Bizde varız' diyip Enerji Bir-Sen ailesini büyütmek için emek verenlerin eseridir” dedi.
Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, "Sendikalar sivil toplum ör-gütleri olarak birinci önceliği hiç şüphesiz ki demokratikleşmedir, sivilleşmedir ve Memur-Sen'in belirlediği birinci maddede demokratikleşmedir. Bir ülkede demokratikleşme yoksa, bir ülkede özgürleşme yoksa, bir ülkede 10 yılda bir demokratik yönetim askıya alınıyorsa o ülkede emekten, o ülkede ücretlerin artmasından bahsetmek imkansızdır" dedi.
Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul da, “Milletin değerlerini kendisine hedef almış, kendisine hedef almış, biz AK Parti'nin yanında değil, halkımızın yanında olarak ortak akıl mitinglerini başlatma şerefine nail olan bir sendikayız” diye konuştu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ise, “Türk işçi ve sendika hareketi özlediğimiz bir noktaya gelmiş ve sınıf sendikacılığı dediğimiz Türk işçi hareketine dünya işçi hareketine ne getirdiği tam anlaşılamayan bir kavram yerine ülkenin temel sorunlarını ele alan başta ekonomi olmak üzere, ama değişen dünya şartlarına göre çok yükselen değerleri de savunan bir sendikacılık ile karşı karşıyayız. Bundan gurur duyuyorum. Sendika yöneticisi arkadaşlarımın yaptıkları konuşmada bu vurgunun yapılmasını toplumumuzun ve sendikacılığın geleceği açısından çok heyecan verici olarak görüyorum” dedi.