Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, kamuoyunun milletvekili emeklilik maaşlarına yapılan gece yarısı zammını konuştuğuna dikkat çekerek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP), yapılan bu düzenlemeden haberi yokmuş gibi davranmasını kınadıklarını söyledi.

 

Çetin, Günlerden beri medyada ve bütün kamuoyunda milletvekillerin kendilerine ait emekli aylıklarını bir gece yarısı yapılan operasyonla yüzde 100 artırmasını konuşuyoruz. CHP ve MHP'nin sanki bu düzenlemeden haberi yokmuş gibi davranmaya çalışmalarını ayıplıyor ve kınıyorum. En azından yaptığınız bu düzenlemeye sahip çıkın, sizlere oy veren tabanlarınızı ve seçmenlerinizi ahmak ve aptal yerine koymayınız. Yıllardan beri SP olarak bizim açıklamalarımız bu konu ile ilgili gayet şeffaftır. Biz asgari ücretin 2 bin 700-3 bin, emeklinin 4-4 bin 500, işçi, memur 6-7 bin TL alması gerektiğini ifade ettik. Milli gelirden ve büyümeden bazı kesimler faydalanır, bazı kesimler ise hiç faydalanmaz. Devlet yetkilileri ülke ekonomisinin geliştiğinden büyüdüğünden söz eder, maalesef büyük halk kesimleri bunu hissetmez dedi.

 

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Başkanı Çetin, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde AKP'lilerin emekliklere yönelik İntibak Yasası'nı çıkartacakları sözü verdiklerinin altını çizerek, verdikleri sözlerin havada kaldığını ifade etti. Çetin, 12 Haziran 2011'de yapılan seçimlerde AKP'nin bilhassa emeklilere yönelik vaadi tekrar iktidara geleceklerini İntibak Yasası'nı çıkartacaklarını ki bize göre yetersiz, emekliler arasındaki dengesizlikleri gidereceklerini söylediler. Şu an ki milletvekilleri Sayın Özcan Ulupınar, köy köy, mahalle mahalle sadece bunlardan söz etti diyebiliriz. Ancak 2011 yılı bitti, verdikleri söz havada kaldı. 2012 yılı bütçesinde de bu söz yok. Ancak iş kendilerinin emekli olduktan sonra alacakları maaş söz konusu olduğunda şimdiden yatırım yapmayı unutmuyorlar. Muhalefet partileri ise bu hadiseden haberi yokmuş gibi davranarak toplumun tepkisini üzerinden atmak istiyorlar. Ancak son düzenleme ile mızrak çuvala sığmamaktadır. Zaten bütün emekliler bugüne kadar 54'üncü Hükümetin Başbakanı rahmetli Prof.Dr.Necmettin Erbakan'dan başka kendilerine sahip çıkan lider olmadığını söylüyorlar. Ancak iyi bilmemeliler ki, Saadet Partisi dışında bu problemlerini çözecek parti de yoktur. Bu düşünceye eriştiklerinde ve Saadet Partisi saflarına katıldıklarında gerçekten problemlerin çözüldüklerini göreceklerdir. Çünkü bütün mazlumların tek partisi vardır, o da Saadet Partisi'dir şeklinde konuştu.