Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, AK Partiye geçen Demokrat Parti (DP) Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun AK Partiye katkılar sağlayacağını söyledi.

DP'den bir yıl süre önce AK Partiye geçen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, DP Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun AK Partiye geçmesini değerlendirdi. Soylu'nun AK Partiye katkısının olacağını belirten Çimenoğlu, Süleyman Soylu'nun 30 Eylül de ki kongrede geçeceği söyleniyordu. Ben kendisi ile görüşüyorum. Zaten ben AK Parti'ye geçmeden önce de kendisini arayarak fikrini aldım ve görüştüm. Biliyorsunuz 2009 yerel seçimlerinde bizim adaylığımızda Süleyman Soylu Demokrat Parti Genel Başkanıydı, kendisi ile seçim kampanyası boyunca beraber bir çalışmamız olmuştu. Kendisi tüm Türkiye'yi karış karış gezmişti. O seçim kampanyası boyunca ilçemize de gelmiş, burada mitin yapmış ve çok takdir toplamıştı. Soylu, bilgisiyle, hitabetiyle ve kişiliği ile gerçekten çok takdire şayan özellikleri olan bir liderdir. Seçimi kazandığımda ve Belediye Başkanı olduğumdan sonra kendisi ile görüşmelerimiz devam etti, bağımızı hiçbir zaman kopartmadık. Hatta benim AK Parti'ye geçişim esnasında da kendisi ile görüş birliğine vardığımızı söyleyebilirim. Soylu, anayasa değişikliği kampanyası boyunca anayasa değişikliğine evet verilmesi için tüm Türkiye'yi dolaşarak kampanyaya destek verdi. Kampanya sonucunda demokrasiye inandığı için hayırlı bir sonuç alınmasına vesile olanlardan birisi de kendisidir dedi.
Kendisinin AK Partiye geçme sürecinde Soylu ile istişarede bulunduğunu ve çok iyi olacağını söylediğini ifade eden Çimenoğlu, AK Partiye geçmesi için Başbakanımızdan kendisine bir davet gitti. Kendisi ile görüştüğümde bu davetten çok mutlu olduğunu ve arkadaşları ile istişare ettikten sonra karar vereceğini ifade etmişti. Bende kendisine ben geçerken siz bana olur demiştiniz bende şimdi size çok iyi olur diyorum dedim. Doğrusu bence bu dediğim gibi AK Parti sağ kesimde lider olan bir parti, demokrasinin tam yerleşmesi için, demokrasinin aksayan noktalarının düzeltilmesi için gerçekten öz verili çalışmalar yapan bir parti, onun için Süleyman Soylu'nun da AK Parti içerisi içinde yer alması bana göre mantıklı ve doğru bir şeydir. Kendisinin AK Parti'ye de katkısının olacağına inanıyorum. Doku uyumsuzluğu olmayacaktır. Doku uyumu olacaktır. Sanıyorum Başbakanımız da kendisini en iyi şekilde değerlendirecektir. Her zaman söylediğim gibi Amerika'daki gibi diğer Avrupa da gelişmiş demokrasilerde ki gibi sağ da bir parti ve sol da bir parti ve diğer fikir partileri olmak üzere devam ediyor. Bundan sonra sağdaki toparlanmalar sanıyorum artık AK Parti içerisinde olacaktır. Süleyman Soylu'nun AK Partiye geçmesi bence iyi olmuştur. Ben kendisine hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah kongrede orada olacağım, kendisi de beni kongreye davet etti, kongrede ve sonrasında kendisini ziyaret ederek görüşeceğim. İyi bir sinerji oluşacağına inanıyorum diye konuştu.