12 Eylül’de yapılacak halk oylamasında vatandaşları “hayır” oyu vermeye davet eden CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü köyleri dolaşıyor.

 

CHP’liler köy çalışmalarına devam ediyor. CHP Kdz. Ereğli ilçe örgütü de aynı hızla köylerde “AKP’nin sekiz yıllık iktidarına hayır demek için kırmızı kart” sloganı ile kapı kapı dolaşıyor.

CHP ilçe Başkanı Yşaar Balcı ve yönetim kurulu üyelerinin çalışmalarına, il yöneticilerinden Enfin Şahin’de katılarak destek veriyor.  CHP’liler Ereğli’nin Esentepe mevkisine giderek vatandaşlara “ 12 Eylül 1980 Askeri Diktatörlük Anayasası’na  ve 12 Eylül 2010 AKP Sivil Diktatörlük Anayasası’na HAYIR “ dediklerini, vatandaşların da Referandumda neden hayır demeleri gerektiğini anlattılar.

 

Balcı’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

 

AKP ‘nin Türkiye’ ye dayattığı bu anayasa değişikliğinin ne demokrasi ve özgürlükler  ne de ekonomik olarak toplumun en temel hiçbir sorununa çözüm getirmediğini, gençlerin işsizlik sorununu çözmediğini, emeklilerin insanca yaşayacak bir maaş almasını sağlamadığını, köylünün, esnafın yoksullaşmasını önlemediğini vurgulayan CHP yöneticileri, aksine AKP’ nin içi boş açılımlarla toplumu giderek kamplaştırmaya başladığını belirttiler.

Referandum da AKP’ nin 8 yıllık icraatlarına HAYIR  artık yeter diyerek kırmızı kart gösterilmesi gerektiğinin altı çizildi.