AKP Alaplı İlçe Teşkilatı tarafından ilçe Danışma Kurulu toplantısı Faruk Çaturoğlu başkanlığında yapıldı. AKP Teşkilat binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yöneticileri, Köy ve mahalle temsilcileri ile OSB Müdürü Ali Eren katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda Seçim İşleri Başkanı Yılmaz Can tarafından sunum verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, katılımcıların büyük ilgi göstermesi nedeniyle toplantı salonunun yetersiz kaldığını belirterek özür diledi.
Bundan sonraki toplantıların daha geniş bir salonda yapılacağını belirten Çaturoğlu, Danışma Kurulu toplantılarının nüfusu 20 bine kadar olan ilçe teşkilatlarında ihtiyari olarak yapıldığını belirterek ''Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez'ine geçen hafta yaptığımız ziyarette bu uygulamanın yanlış olduğunu ve her ay düzenli olarak yapılması gerektiğini bildirdiler. Bizde bu yıl ilk toplantımızı yapıyoruz. Bundan sonra da her ay düzenli olarak gerçekleştireceğiz" dedi.
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmaları hakkında görüşlerini dile getiren Çaturoğlu, Anayasa değişikliği, demokratik açılım, Milli Birlik ve Beraberlik ve kardeşlik projesi hakkında bilgiler verdi.
Zonguldak ve Alaplı'daki ekonomik, sosyal projeler hakkında ayrıntılı açıklamalar yapan Çaturoğlu,  KÖYDES projeleriyle ilgili olarak da bilgiler sundu.