Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez İlçe yönetiminin kamu kurumlarına ziyaretleri devam ediyor.Önceki gün Orman Bölge Müdürlüğü, İl Orman ve Çevre Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Amelebirliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ziyaretini yapan parti yöneticileri, dün de Valilik bünyesindeki kamu kuruluşlarını ziyaret etti.AKP Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, ziyaretlerde şunları söyledi: "Kamu kurum ve kuruluşlarımızı gezerek 2009 yılı çalışmaları ve 2010 hedefleri hakkında bilgi alıyoruz. Bu bilgileri de kamuoyuna aktarmayı hedefliyoruz. Bu ziyaretlerdeki öncelikli amacımız sorunları yerinde dinlemek ve çözebilmek adına girişimlerde bulunmak." Ziyaretlere, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Kemal Memiş ile başlandı.
Memiş, ziyarette, 2009 yılı çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: "Müdürlüğümüzün yaşadığı en büyük sorun, yapılacak yatırımlar için yer bulma konusunda yaşadığımız sıkıntılardır. Bunu aşabilmek adına büyük gayretlerimiz var. 1000 kişilik öğrenci yurdumuzun yapımı tamamlanma aşamasına geldi. İlçelerimizde de,  okul ve mevcut okullarımıza spor salonları yapıyoruz. Örneğin Ereğli Lisesi'nin spor salonu inşaatı bitmek üzere... Zonguldak merkeze bakıldığı zaman Öğretmenevi inşaatımız tamamlandı. Ancak çevre düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Fen Lisesi bahçesine yapılan İbrahim Fikri Anıl İlköğretim Okulu'nun yapımına başlandı."
Ardından ziyaret Milli Eğitim Müdürlüğü ile devam etti. Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin'in il dışında olması nedeniyle ziyaret Şube Müdürü Mehmet Duyar'a yapıldı. Mehmet Duyar şunları kaydetti:
"Bugünlerde yaşadığımız sıkıntıların en büyüğü öğrencilerimizin her türlü hastalığı domuz gribi olarak algılamasıdır. Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu sevk alarak okullarından uzaklaşıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu sorunu da aşacağız. Bunun dışında büyük bir sorun yaşamıyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi'nde bir kutlama etkinliği yapacağız. Aslında bu kutlamayı yeni yapılan Öğretmenlerevi'nde gerçekleştirmeyi isterdik. Ancak inşaatın yapımı henüz tamamlanamadı."
Merkez İlçe Nüfus Müdürü Remziye Pınarcık, şu görüşlere yer verdi: "Göreve başladığım andan itibaren vatandaşlarımızla sıcak temas kurmaya özen gösteriyoruz. Görevimiz gereği insanlarımızı doğumlarından ölümlerine geçen süre zarfında takip ediyoruz. Yaşadığımız sorunlar ise bize çok fazla yatırım yapılmamasıdır.
İlçe müdürlüklerinde bile şartlar daha iyi. Burada minik monitörlü bilgisayarlarla çalışmak durumundayız. Bu konuda biraz daha destek bekliyoruz. Bu konu haricinde bir sıkıntımız yok. Mevzuatlarla yönlendiriliyoruz."