Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez İlçe Yönetimi, kamu kuruluşlarına bir dizi ziyaret yaptı.
AKP Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı önderliğinde yapılan ziyaretler, Orman Bölge Müdürlüğü'yle başladı. Merkez İlçe Kazancı, Zonguldak'taki kamu kuruluşlarına ziyaretlerinin amaçlarını şu şekilde açıkladı:
"ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİYORUZ"
"Zonguldak'ta kamu kuruluşlarımız birçok önemli çalışmaya imza atıyor. Fakat bu çalışmalar kamuoyuna yansımadığı için halkımız 'ilimizi geliştirecek bir çalışma yapılmıyor' şeklinde düşünüyor. Bunun için parti merkez yönetimimizle Zonguldak merkezdeki kamu kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerde daire müdürlerimizden 2009 yılı çalışmaları hakkında fikir alacağız. Aldığımız bilgileri de kamuoyuyla paylaşacağız."
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra şu bilgileri verdi:
"KRİZİ KAZASIZ BELASIZ ATLATTIK"
"Batı Karadeniz'de son zamanlarda yağışlar artmaya başladı. Yağışa parmak basmamdaki neden yangınlar nedeniyledir. İlimizde bu sene toplam 20 yangın meydana geldi. Yangınların çoğu da yaz aylarında görüldü. Şimdi 2009 yılını kapatmak üzereyiz. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde bin 300 civarında çalışanımız var. Bu işçilerimize 40 milyon TL ödeme yaptık. Ülkemizi derinden etkileyen bir ekonomik kriz dalgasına rağmen biz bu krizi en olumlu şekilde atlatan kurumların başında geliyoruz. Hayırlısıyla 2010 yılı çalışmalarına da başlamak üzereyiz."
Ardından İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ziyaret edildi. İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, ziyarette şunları kaydetti:
"TÜRKİYE'NİN EN ÇOK
ÇALIŞAN KURUMUYUZ"
"Biz Çevre Müdürlüğü olarak 10 yasaya bağlı 115 yönetmelikten sorumluyuz. Çok çalışıyoruz. İddia ediyorum ki, Türkiye'de bizim kadar çok çalışan bir kamu kuruluşu daha yoktur. Bu arada Çevre ve Orman Bakanlığı ile TRT Genel Müdürlüğü'nün birlikte imzaladığı protokol çerçevesinde bir program çekilecek. Çevre bilinci ve sevgisini aşılamak için çekilmeye başlanacak programın ilk çekimi yarın (bugün) ilimizde gerçekleştirilecek. Benim hedefim TRT'deki arkadaşları Kozlu'daki maden ocağına götürmek ve kömürün üretim aşamalarını göstermektir."
"BU İŞ, GÖNÜL İŞİ"
Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü ziyaret edildi. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılcık, çalışmaları hakkında, "Mesleğimizde bireyselliğe yer yok. Tek başına iş yapma gibi bir durum söz konusu değil. Bu iş gönül işidir. Elimizden geldiğince halka inmeye çalışıyoruz" dedi. Ziyaretlerin son durağı Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu idi.
Kalaycıoğlu, ziyarette şunları söyledi:
"DANIŞMA KURULUMUZ BAŞARILIYDI"
"Amacımız Zonguldak maden işçisine hizmet etmektir. Zonguldak'a daha güzel nasıl hizmet edebiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Demokrasilerde siyasetsiz iş yapmak mümkün değildir. Sayın Bakanımız Ömer Dinçer'i Zonguldak'a davetimizde İl Başkanımız ve yönetimiyle birlikte gittik, görüşme yaptık. Amelebirliği tarihinde böyle bir Danışma Kurulu olmadı.
Sayın Bakanımız gerçekten hem Danışma Kurulu Toplantısı'nda, hem de ocakta Zonguldak ile ilgili çok güzel mesajlar verdi. Zonguldak'ın ne kadar önemli olduğunu söyledi.
Bu da bizim için önemli bir olaydı.  Bana göre ziyaret hem Sayın Bakan açısından, hem Zonguldak açısından amacına ulaştı. Amelebirliği olarak biz çalışmalarımızı hem Zonguldak kamuoyuyla hem iktidar partisi arkadaşlarımızla, hem madencilerimizle paylaşıyoruz."