AKP İl Başkanı Hamdi Uçar ve Yönetim Kurulu üyeleri GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’a kutlama ziyaretinde bulundular.
GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun’un da hazır olduğu ziyarette, İl Başkanı Hamdi Uçar, Alabaş ve ekibini kutlayarak; “Genel Maden İşçileri Sendikası Zonguldak’ın gözbebeği, kendisini ve temsil ettiklerini Türkiye sınırları dışına taşımış bir kuruluştur. Zonguldak’ın ve bölgenin, ülkenin politikalarına yön vermiştir. Maden işçisi geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda nöbet değişimi yaptı. Genç ve dinamik bir yönetime görev verdi. Bizler siyasetçi olarak ve sizler de kitle örgütü olarak, bu şehrimizin, bölgemizin daha iyi yerlere gelmesi için her zaman olduğu gibi yine birlikte katkı vereceğiz” dedi.
Uçar ve Yönetim Kurulu’nun ziyaretleri için teşekkür eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Zor bir görev üstlendiğimizin bilincindeyiz. Bu zorlukları bilerek yola çıktık ve kendimize güveniyoruz. Maden işçisini hiçbir zaman mahcup etmeyeceğiz. Genel Maden İş Sendika’sının Denizer gibi önderlerinin zamanındaki durumuna ve daha yukarılara taşımak en büyük amacımız. İlk önceliğimiz madenci ve Zonguldak halkının o gurur verici kaynaşmasını, birliğini tekrar sağlamak olacaktır.
Bölgemizin sorunlarının başında işsizlik sorunu gelmektedir. Ve bölgemizde ülkemizin başka bir yerinde olmayan taşkömürü zenginliğimiz mevcuttur. Öncelikle bu zenginliğimizi en iyi şekilde değerlendirip ülkemizin hizmetine sunmak zorundayız. Dünyada yaşanan enerji savaşlarını tüm halkımız izliyor.
Bizimde bölgemizde işsizliği en aza indirmek ve taşkömürü üretimini artırmak ana hedefimiz olmalıdır. Kurumuzdaki işçi açıkları biran önce giderilmelidir. Tabii ki sadece kömüre dayalı bir istihdam anlayışında değiliz. Bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı verecek her türlü yatırımın bölgemize gelmesine en büyük desteği veririz. Ama ülkemizin enerjiye olan ihtiyacı ortadayken ve yeraltında da bu zenginliğimiz varken önce buraları verimli hale getirmek zorundayız. Ve bunları tabiî ki hep birlikte siyasetçisi, demokratik kitle örgütleri ve halkın kaynaşmasıyla başaracağız” dedi.