Türkiye Kamu Sen üyeleri tüm ülke genelinde simit-ayran eşliğinde iftar açarak AKP hükümetini eleştirdi.

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, 2009 yılı toplu görüşme masasından hayal kırıklığıyla ayrılan sendikanın hükümeti rahatsız etmeye devam ettiğini belirtti.
Alemdar, hükümetin memuru açlığa mahkum etme kararına karşı tüm ülke genelinde simit ve ayranla iftar açma protestosu yapıldığını ifade ederek, "Hiçbir kişi ve kişilerin suçlu olup olmadığına bakmaksızın açlığa mahkûm etmek ve ya açlıkla cezalandırmak insanlık suçudur.
İşte AKP iktidarı hayat pahalığının yüksek olduğu bir dönemde memurları açlığa mahkûm etme ile insanlık suçu işliyor" dedi.
Simit-ayran eşliğinde iftar açan Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar açıklamasında şunları kaydetti:
"Türkiye kamu-sen eylem takvimini açıklamadan eylemlerine devam ediyor.2009 yılı toplu görüşme masasından hüzün ve hayal kırıklığıyla ayrılan sendika ve konfederasyonlar hükümeti rahatsız etmeye devam ediyorlar.
Türkiye Kamu-Sen hayal kırıklığı yaratan 2009 yılı toplu görüşme sonuçlarını ve hükümetin 2010 yılı için memurlara reva gördüğü % 2,5+% 2,5 zam oranlarını farklı platformlarda protesto etmeye devam edecektir.
60.hükümetin 2010 yılının her iki yarısı için memurlara reva gördüğü bu onur kırıcı zam oranını ve hükümetin memuru açlığa mahkûm etme kararını 16 Eylül 2009 tarihinde tüm ülke genelinde simit ve ayranla iftar açma protesto eylemi yapıyor.
Hiçbir kişi ve kişilerin suçlu olup olmadığına bakmaksızın açlığa mahkûm etmek ve ya açlıkla cezalandırmak insanlık suçudur.
İşte AKP iktidarı hayat pahalığının yüksek olduğu bir dönemde memurları açlığa mahkûm etme ile insanlık suçu işliyor. Memur çok bir şey istemiyor, insanca yaşayacak bir ücret istiyor. Türkiye Kamu-Sen bundan sonrada eylem ve mitinglerine devam edecektir. Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi 2-4 Ekimde tüm şube başkanlarını Ankara'da toplantıya çağırıyor.
Türkiye Kamu-Sen bundan sonraki eylemlerinde iş bırakma başta olmak üzere iş hayatını olumsuz etkileyecek eylemler de olacaktır. AKP iktidarının memuru toplu görüşme masasında hiçe sayması kendisine pahalıya mal olacaktır."