AKP Zonguldak Teşkilatı, köylerde ziyaretler gerçekleştirerek Referandum'da 'Evet' oyu istedi. Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Celal Aytekin Kazancı, İl Genel Meclisi üyeleri ve partililerden oluşan heyet Sapça, Sofular ve Köroğlu köylerine ziyaretler gerçekleştirdi.
Sapça köyünde iftar yapan heyet burada vatandaşların sorunlarını dinledi. Sofular köyündeki çalışmaları anlatan Terzi, sorunlar hakkında bilgi edindi. Başkan Terzi, defterine not ettiği sorunları kısa sürede çözeceklerini ifade etti. Anayasa Değişikliği hakkında bilgiler veren AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkan Aytekin Kazancı, şöyle dedi:
"Siyaset yapıyoruz. Siyasetin asıl amacı, hizmet yaparken yeni çıkan sorunları da değerlendirip onların çözüm yollarını da aramaktır. Siyasetçinin yapmış olduğu çalışma bunlardır. Tabii biz de bu bölgelere geldik. Ziyaretleri düzenlerken programın içine referandumu dahil ettik. Diğer partilere çağrıda bulunulmasına rağmen olumsuz yanıt geldi. İnsanların yaşam standartlarını daha da ileriye taşıyacak bir anayasa yapılması istendi. Halkın büyük problemi olan anayasanın güncelliğini yitirmiş olmasından doğan bir tür sıkıntılar vardı. Anayasa değişikliğini 26 madde ile sizlerin önüne getirdik. Bu maddelerin içerisinde ülkenin demokratikleşmesi adına, üstlerin hukuku değil de hukukun üstünlüğünü ön plana çıkaran, Yargıtay'da düzenleme, Anayasa Mahkemesi'nde düzenleme, sivillerin askeri mahkemelerde yargılanması gibi konular yer alıyor. Sizlerden ricamız 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan bu Anayasa Maddeleri'ni okuyarak içeriğini araştırmaktır. Anayasa toplumların kendi metnidir. Ve onların yaşamını belirler. Bunu siyasi platforma çekmeyelim. Bu durum vatandaşları ilgilendiren hiyerarşik yapının düzenlenmesi gerektiren, demokratikleşme adına yapılmış çalışmadır."