Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem sonu mesajı yayınlayarak tüm öğrencilere güzel tatil dileklerinde bulundu.
Akpınar, açıklamasında velilere de seslenerek kötü karneler karşısında olumsuz davranışlarda bulunmamalarını istedi.
Yapılan açıklama şu şekilde:
?2009-2010 Eğitim Öğretim yılı birinci kanaat dönemi sonuna gelmiş bulunmaktayız. İlçemiz genelinde okul öncesinde 1603, İlköğretimde 22341, Ortaöğretimde ise 8993 öğrenci olmak üzere toplam 32937 öğrencimiz yarıyıl tatiline girmiş bulunmaktadır.
Sevgili Öğrenciler;
Birinci kanaat dönemi sonunda ara karnenizi almış olacaksınız. Bu açıdan bazılarınız sevinecek bazılarınız ise üzüleceksiniz. Karnesi iyi olan öğrencilerimizin sevinmesi onların haklarıdır. Ancak onlar için henüz başarı bitmemiştir. İkinci kanaat dönemi de aynı hızla çalışmalarınıza devam etmelisiniz. Karnesi iyi olmayan öğrencilerimiz için de her şeyin sonu değildir. Tatilde başarısızlığınızın nedenini düşünür ve ikinci kanaat dönemi daha çok çalışırsanız umarım sizler de başarılı olacaksınız. Bu açıdan tatil sizler için bir fırsat olmalıdır. Tatil sizler için aynı zamanda dinlenme, eğlenme anlamına gelmektedir. Sınavlara girecek öğrencilerimizin tatilde dinlenme ve eğlenmenin yanında planlı ders çalışmaları da gerekmektedir. Ben bu öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.
Değerli Veliler;
Anne babalar olarak hepimiz çocuklarımızdan olumlu davranışlar göstermelerini ve okulda başarılı olmalarını bekleriz. Başarılı oldukları durumlarda gururlanır, başarısız oldukları durumlarda da üzülürüz. Eğer çocuğumuz başarısız bir karne getirmişse olumsuz tepkiler vermeden çocuğumuzun başarısızlık nedenleri üzerinde durmalıyız. Çocuğumuza kesinlikle sözlü veya fiziksel şiddet kullanmamalıyız. Bu tür tutumlar çocukta başarıyı artırmayacağı gibi kişiliğinde ve benliğinde tamiri güç psikolojik problemlere yol açabilir. Burada düşünülmesi gereken başarısızlık değil, çocuğumuzu başarısızlığa iten nedenler olmalıdır. Bu nedenler ortadan kaldırılmadıkça başarı için zorlamanın bir anlamı yoktur. Çocuğunuzun sürekli olarak başarısız yönlerini görüp eleştirmek yerine, başarılı olduğu alanlarını da görüp takdir etmeliyiz. En başarısız görünen çocukta bile takdir edilecek yönlerin bulunacağını unutmamalıyız.  Çocuğunuzu başkalarıyla kıyaslamamalıyız. Çünkü her çocuğun kişiliği, yetenekleri ve özellikleri birbirinden farklıdır. Kıyaslayarak ve aşağılayarak başarıyı artıramayız. Aksine çocuğun kendini değersiz ve işe yaramaz olarak değerlendirmesine neden olabiliriz. Çocuklarımıza vereceğiniz mesajlar ve destekleyici tavırlarla hem kendini değerli hissetmesini, hem de tatillerini daha huzurlu ve verimli geçirmelerini sağlayabiliriz. Unutmayalım ki bu tatillerde dinlenmek ve eğlenmek her çocuğun en doğal hakkıdır. Tatilin dinlenme ihtiyacına yönelik verildiği göz ardı edilmemeli, çocuklarımıza dinlenebilmeleri için gerekli fırsatı vermeliyiz.
Değerli Öğretmen Arkadaşlarım; Birinci dönem yaptığınız çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyor ve teşekkür ediyorum. İkinci yarıyılda da sizlerin İlçemizin eğitim-öğretimde başarısının daha da artırılması için özverili çalışmalar yapacağınızı biliyorum. Her zaman olduğu gibi öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu artırarak, gerekli yönlendirmeleri yaparak, belirledikleri hedeflere ulaşmada onlara gerekli rehberliği yapacağınızdan kuşku duymuyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin her yönü ile yetişmelerinde emeği geçen idareci, öğretmen ve personelimizi kutluyorum. Öğretmenlerimize iyi tatiller dileyerek, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bütün öğrenci ve öğretmenlerimizin 2009-2010 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılında İlçemizde sevgi ve huzur ortamı içerisinde, sağlık ve mutlulukla başarılı bir yarıyıl geçirmelerini diliyorum.?