Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ilköğretim haftasını kutladı. 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını dileyen Akpınar, "İlköğretim bireyin yaşamında, temel eğitimin verildiği, asgari bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zekâ ve yeteneklerinin geliştirildiği önemli bir basamaktır" dedi.
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin eğitimli ve üretken bir toplumla mümkün olacağını vurgulayan Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, açıklamasında şunları kaydetti:
"Hepimiz yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın coşkusunu, tatlı telaşını ve heyecanını yaşıyoruz.
Halk ozanımız Âşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor;
"Dünyanın en zengin aklını gördüm
  Sermayesini sordum, dedi ki: okul."
İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekâsıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.
Yüreği okula ilk kez başlamanın heyecanı ile çarpan minik yavrularımıza, öğretmenlerine, arkadaşlarına ve okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımıza ve onurlu mesleği seçen değerli öğretmenlerimize 2009/2010 eğitim öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum.
İlköğretim bireyin yaşamında, temel eğitimin verildiği, asgari bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zekâ ve yeteneklerinin geliştirildiği önemli bir basamaktır. Çocuklarımızın iyi bir vatandaş olması için; temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkların kazandırılması, milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirilmesi, ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden hayata ve üst öğrenime hazırlanması ilköğretimin amaç ve görevleri arasında yer almaktadır. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli ve üretken bir toplumla mümkün olabilmektedir. Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyi, nitelikli ve eğitimli insan gücüyle sağlanabilmektedir. Belirlenen hedeflere ulaşabilmek için öğrenme ortamlarının gerçekleştirildiği mekânlar olan okullarımızdaki tüm kaynakların etkili ve verimli kullanılması, öğrenmeye uygun ortamların oluşturulması önem arz etmektedir. İlçemizde yönetici-öğretmen-memur ve yardımcı personel olmak üzere 1700 personel ve 32000 bin öğrenci ile yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. İlçemizde tarihi Kayabaşı İlkokulu ile 1887 yılında başlayan okullaşma hareketi bu gün 160 kuruma ulaşmıştır.  İlçemizde 4372 öğrencimiz 137 yerleşim yerinden 17 taşıma merkezi okulumuza taşınmaktadır. 58 ilköğretim okulumuzda birleştirilmiş sınıfta eğitim öğretim yapmaktayız.2008-2009 eğitim öğretim yılında çalışma arkadaşlarımızla birlikte birçok başarıya imza attık. Bu çalışmalarımızda bize her konuda desteğini esirgemeyen başta Sayın Kaymakamımıza, müdürlüğümüzdeki çalışma arkadaşlarımıza, okul yöneticilerimize, öğretmen, memur ve yardımcı personelimize, muhtarlarımıza, hulasa emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Sevgili öğrencilerimiz,
Uzun süren bir tatil döneminden sonra yeniden okula dönüyorsunuz. Bazılarınız da bu yıl ilk defa okulla tanışacak. Bugün başlayıp 180 iş günü sürecek olan bu öğretim yılında sizleri okullarımızda sevecen öğretmenleriniz, bilgisayar laboratuarları, masalarınızın üzerine paketlenmiş ve poşetlenmiş vaziyette ücretsiz ders kitaplarınız, boyası, badanası ve temizliği yapılmış okullarınız bekliyor. Uzun bir tatilin ardından dinlenmiş olarak, evinizden sonraki ikinci yuvanıza tekrar hoş geldiniz. Hiç hatırınızdan çıkarmayın ki biz, sizleri çok önemsiyor ve çok seviyoruz. Bütün Milli Eğitim Teşkilatının, hatta bütün Türkiye'nin sizin için seferber olduğunun sanırım farkındasınız. Bu ilgiye, sevgiye ve size verilen öneme sizde çok iyi öğrenciler ve çok iyi bireyler olarak karşılık verebilirsiniz. Hepinizin gözlerinden öpüyor, bir kez daha yeni Eğitim öğretim yılınızı kutluyorum.

Değerli öğretmen arkadaşlarım;
Eğitim-öğretimin asli ve vazgeçilmez unsuru olan sizler de yaz tatilinin ardından çok sevdiğinize inandığım mesleğinizi icra etmek üzere esas yuvalarınıza yeniden döndünüz.Bize emanet edilen gençleri dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de yetiştirmek için en üst seviyede gayret göstereceğinizden hiç şüphem yoktur. İstikbalimiz işte bu yavrularımızdadır. Bunu en iyi şekilde bilen Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK bizlere "Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" diyerek yeni nesilleri bizlere emanet etmiştir. Atatürk'ün bu sözü doğrultusunda gençlerimizi çağın şartlarına uygun olarak yetiştirmek ve hayata hazırlamak zorundayız. Bütün bunları sizlerin sayesinde eğitim camiası olarak başaracak güce sahip olduğumuzdan eminim.

Saygıdeğer Ereğlililer, değerli velilerimiz,
Çocuklarımızın yetişmesi ve şekillenmesi artık evden daha çok çevre şartlarının ve farklı ortamlardaki etkileşimin ürünüdür. Okul, sokak, arkadaş çevresi, televizyon, internet ve benzeri faktörler evlatlarımızın yetişmesinde bugün çok daha önemli bir yer işgal etmektedir. Onları okula teslim etmek yetmez. Onları işlemek, gözlemek ve onlara her konuda destek olmak anne baba olarak bizim görevimizdir.
Sizleri bizler bugüne kadar hep yanımızda hissettik. Bundan sonra da çok kıymetli maddi, manevi yardım ve desteklerinize ihtiyacımız olacaktır. Gösterdiğiniz ve göstereceğiniz yardım, destek ve ilgilerinize bir kere daha şahsım ve kurumum adına teşekkür eder şükranlarımı sunuyorum.”