“Fatih Çakır, hep kin-intikam psikolojisi ile hareket etti. Ereğli’de İlçe Başkanlığı seçimi yapılamadığı, çeşitli entrikalar yapılarak Ereğli çocuğunun önü kesilmek istendi, seçimler yapılacağı esnada yerli-yabancı şeklinde bölük pörçük edildi. Çakır yeni yönetim kurulunu oluştururken Trabzon-Ordu-Gümüşhane nüfusuna kayıtlı arkadaşları ile yeni yönetimi belirledi. Benden sonra atanan Ormanlı Belde Başkanı Sayın Üstün, bizi üzmüştür. Genç bir arkadaşımız olan Sayın Üstün, en son MHP Ormanlı Belediye Başkanı Sayın Başol’un yanında siyasi hizmetlerini sürdürmekte idi, halen de öyle”

 

 

 

Ormanlı Ak Parti Belde Başkanlığı görevinden istifa eden Mehmet Erdoğdu, istifa etmek zorunda bırakıldığını, istifanın arkasında ise İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın bulunduğunu belirterek sert tepki gösterdi. İlçe Başkanı Çakır’ı eleştiren ve belde başkanlığına atanan İsmail Üstün’ü, MHP Belediye Başkanı Bayram Başol'a çalışmakla suçladı. 

 

“ÇAKIR SEÇİMLE DEĞİL, ATAMA İLE GELDİ”

Erdoğdu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklaması şu şekilde: “Çakır,  daha Genel Merkez’den görevi aldığı gün, bana, ilk işim seni görevinden almak” dedi. Yani hep kin-intikam psikolojisi ile hareket etti. Çünkü İlçe Başkanlığı seçimi yapılacağı esnada, ben onun oyunlarını bozdum ve İbrahim Sezer’in yanında yer aldım. Dolayısıyla intikam ve nefreti o zaman başladı bize. Ereğli’de ilçe başkanlığı seçimi yapılamadığı için Zonguldak’a üst kurul delegesi de seçilememiş oldu. Ak Parti Genel Merkezi de Hamdi Uçar’ın başkanlığında tek liste ile seçime gidileceği yönünde karar vererek kongreye gidildi. Bu nedenle de Celil Uzu, İl Başkanlığı Seçimine giremedi. Ve sonraki süreçte Sayın Çakır ve Sayın Uzun şahsımızı suçlu gördüler ve kin-nefret duygusu daha da arttı. Hatta O dönemde UZUN bana “sap döner keser döner” dedi.

 

BELDE SORUMLUSU RAİF AKYEL

Erdoğdu, Ereğli İlçe Teşkilatının Ormanlı Belde Sorumlusu olarak görevlendirdikleri Raif Akyel’in bu aleyhimizdeki kararlarda etkisi olmuş mudur bilmiyorum ama Sayın Akyel iki yıllık görevi müddetince sadece iki defa toplantılarımıza iştirak etmiştir. Bu da, Yönetim Kurulu Karar Defterimizde görülebilmektedir. Beldemiz aleyhinde alınan bu tercih kararında Akyel’in görüşü ve haberi var mıdır bilmiyorum.

 

ORMANLI’DAN İLÇE YÖNETİMİNDE TEMSİLCİ YOK

Erdoğdu, Ormanlı belde merkezimizde 3 bin köylerimizde 15 bin nüfus var iken, İlçe Yönetimine Ormanlı’dan hiç kimse girememiştir. Bize olan kinsel davranışın cezasını Ormanlı çekmektedir. Ama bunun yanında Kaptaş bölgemizden iki temsilci arkadaşımız ilçe yönetiminde görev alabilmiştir.

 

İLÇE YÖNETİMİNİN YEDEK LİSTESİ BİLİNMİYOR

Erdoğdu “İlçe Yönetiminden bazı arkadaşlar istifa etti ama biz adam satmayız, istifalarını kabul etmedik, demişti. Ama Ereğli Kamuoyunun dikkatine diğer bir hususa çekmek istiyorum, İlçe Yönetim Kurulunun Yedek Listesini bilen var mı? Sadece Sayın Çakır mı biliyor dedi. Bu konudan ilçe yönetiminin rahatsız olduğunu biliyorum” dedi.

 

BAŞKAN SEVER’E OYUN YAPTI

Erdoğdu, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever’e 2009’da oyun oynandı ve aday yapılmadı. O da başka bir partiden aday olup seçimi kazanmıştı. Fatih Çakır da Sever’e gidip, onun Ak Parti’ye dönüşünü sağladı. Ama hesabı Sever’i harcamaktı. Harcadı da. Düşündüğü şey, onun yeni dönemde Ak Parti başkanlık adaylığının önünü kesmekti.

 

EVET NAİL ESKİ’DEN YANA İDİK

2014 seçimlerinde üç aday adayımız oldu. Fakat ilçe başkanı Çakır bu aday adaylarından olan BAŞOL ile daha adayımızın açıklanmadığı bir günde, Ormanlı sokaklarında Sayın Başol ile el ele esnaf ziyaretlerinde bulundular. Belde teşkilatımızın bile haberi yoktu. Yani Sayın Çakır aday açıklanmamasına rağmen tarafını belli etti. İşte o zaman biz de Sayın Eski’den yana tavrımızı netleştirdik. Biliyoruz ki Başkan Çakır, istemeyerek de olsa Ormanlı’da Sayın Başol’u desteklemek durumunda idi. Öyle de yaptı ve 30 kişilik yönetim kurulu ile henüz adayımız açıklanmamışken Ormanlı’ya gelip Başol’a destek verdi ve halktan destek istedi. Oysa yanındaki yönetim kurulu üyeleri, bize gelip başkan Çakır’ın bu davranışı doğru değil dediler.

 

DELEGE SEÇİMLERİNDE ENTRİKALAR YAPILDI

Erdoğdu, “Ereğli’de İlçe Başkanlığı seçimi yapılamadığını, çeşitli entrikalar yapılarak Ereğli çocuğunun önü kesilmek istendi, seçimler yapılacağı esnada yerli-yabancı şeklinde Ereğli bölük pörçük edildi. Bu durumu körüklediler. Delege seçimlerinde çirkin adımlar atıldı. Sonuçta Ereğli’de seçim yapılamadı ve Fatih Çakır’a geçici dönem başkanlık görevi verildi, o da yeni yönetim kurulunu oluştururken Trabzon-Ordu-Gümüşhane nüfusuna kayıtlı arkadaşları ile yeni yönetimi belirledi. Nazım Erdoğan, Hakan Mısırlı, Mustafa İslam Yazıcıoğlu gibi göstermelik birkaç yerli arkadaşımızı da listeye koydu ama bir türlü onlarla da uzlaşamadı. Sayın Çakır İlçe Başkanı olduğunda, Kanal 67’deki bir konuşmasındaki bir soruya cevap olarak “biz delege seçimlerinde yanlış yapan arkadaşlarımızı diskalifiye ettik ve yönetimde kendilerine görev vermedik” dedi ve kongre sürecindeki arkadaşlarının tepkisine neden oldu. Fakat aslında bu yanlış sürecin baş kişisi kendisi idi.

 

30 MART SEÇİMLERİNDE SADECE GÜLÜÇ’E ÇALIŞTI

Erdoğdu, Sayın Çakır son seçimde en çok Gülüç’e önem verdi. Çünkü orada kendisi gibi Trabzon nüfusuna kayıtlı, Saadet Partili arkadaşı vardı. Kazanmaları gerekiyordu ama kazanamadılar. İlçe Başkanlığının Her türlü imkanlarını Gülüç için seferber etti ama Ormanlı’ya bir telefon bile edip, ihtiyacınız var mı diye sormadı. Ben bir gün Sayın Çakır ile tartışmış idim. Sebep, seçimde bize destek katkı vermiyor diye. Ben, kendisine “ben bu seçimi sana rağmen kazanacağım ve 30 Mart akşamı bunu sana ispat edeceğim ve aramızdaki bu diyaloğu da tüm partililerimize de paylaşacağım” dedim. Ama çabalarımız yeterli olmadı.

 

CANDAN’A HEP ZARAR VERMEYE ÇALIŞTI

Milletvekilimiz Sayın Candan ile hiçbir zaman uyum içinde çalışmayan Çakır, seçime girerken Vekilimiz Candan’ı üzmek istercesine Sayın Fazlı Erdoğan ile beraber oldu, plaket takdimlerinde bulundu. Sayın Erdoğan Ereğli’ye Ormanlı’ya faydalı hizmetleri olan bir vekilimizdi ama Çakır’ın niyeti ve hesabı başka idi. Hep Sayın Candan’a zarar verecek adımlar attı. Sayın Ercan Candan her şeyin farkında idi ama seçim sürecine zarar gelmesin diye hep içine attı. Ama bilinsin ki, ne kadar görevimizden istifa etsek de ettirilsek de, biz Ereğli’mizin evladı olan Sayın Candan’a sonuna kadar sahip çıkacağız. Bundan sonraki çabalarımız çalışmalarımız Sayın Candan için olacaktır. Biz biliyoruz ki kendisi Sayın Başbakanımızın güvendiği ve önemli görevler tevdi ettiği bir insandır. Bu durumun ve Ereğli insanının Candan’a olan teveccühünü-sevgisin Sayın Candan biliyor diyor düşünüyorum.

 

ÇAKIR “BALTALARI TOPRAĞA GÖMDÜK” DEDİ

Sayın Çakır seçim öncesi şu cümleyi kullandı: “30 Mart akşamına kadar baltaları toprağa gömdük”. Demek ki artık toprağa gömdüğü baltalarını çıkardı. Bu ifadeden de anlaşılacağı gibi, Sayın Çakır Ereğli’deki seçimlere büyük bir heyecanla çalışmamış olduğunu ve bir hesap içinde olduğunu çıkarabilmekteyiz.  Sayın Vekilimizin olağanüstü gayretleri, Ereğli’de seçim kazandırmıştır.

 

BEN GÖREVİMİ LAYIKIYLA YAPTIM

 “Ben Ak Parti kurulduğundan bu yana bu partiye hizmet veriyorum. Partinin aleyhine olacak hiçbir şey yapmadım. Siyasi olarak Beni sevmeyenler varsa, sebebi Partimizin kazanması adına yaptığım çabalardandır-çalışmalardandır diye düşünüyorum. Bu durumu da normal karşılıyorum. Biz bu partinin ilk oluşumunu sağlamaya çalışırken çok sıkıntılar çektik, üye bulamıyorduk, korkan insanlar vardı. Ama sonradan bizi atmaya kovmaya çalıştılar. Partimiz adına ne yapmamız gerekiyorsa layıkıyla yapmaya çalıştık. Saat mefhumu gözetmedik, 24 saat partimizin temsilcilerine, beldemizin insanlarına hizmet etmeyi gaye edindik. Beldemizde, partimiz adına yaptığım çabaları halkımız takdirle karşılamıştır. Bundan başka hamal bulunmaz diyenler çok oldu. Ama bunun yanında haliyle tepkisine neden olduğumuz insanlar da olmuştur. Bu vesileyle herkesten helallik diliyorum.

 

PARTİMİZ VE BAŞBAKANIMIZ ADINA EMEK VERDİM

Hiçbir seçimde partimizin aldığı kararın aksine davranmadım. Mitinglerde halkımıza seslendim, bayrak ve afiş asmak için direklere tırmandım. Partimizin-Adaylarımızın broşürlerini dağıttım. Partimizi Başbakanımızı Davamızı kendime ideal belirledim ve o yönde emek verdim. Her türlü görevi üstlendim, bundan sonra da hangi görev uygun görülürse yaparım.

 

CEMAAT KONUSU DA BİZE ZARAR VERDİ

Ak Parti ile Cemaat arasında yaşanan 17-25 Aralık olayları yaşanmadan önce, Ereğli’deki yerel basında bir haber yayınlandı. O habere göre, Ormanlı ve Gülüç’te Cemaat gruplarının ağırlığı var ve Ak Parti bu iki beldeyi de kazanır denilmekteydi. Fakat yaşanan olumsuz süreçler sonrası her şey değişti. Ormanlı’da Cemaat grubu, seçimi Ak Parti kazanamasın diye olağanüstü çaba gösterdi. Aile içi tartışmalar yaşandı. Bizzat abilerle kavgalar yaşandığına şahit olduk. Yurt içinden ve dışından Ormanlı’ya gelip de seçime müdahale edenler oldu. Ve sonuçta kaybettik. Oysa adayımız Nail Eski, Cemaat grubunun sevdiği saygı duyduğu bir insandı. Hatta Ak Parti’nin adayı olduğunda şüpheyle bakanlar oldu, bize kızanlar oldu, neden Cemaate yakın bir ismi aday yaptınız diyenler oldu. Biz dedik ki, saygın ve saygıdeğer bir insanı, bir öğretmen emeklisini aday yaptık dedik. İl Genelde tecrübe kazanmış olduğunu belirttik. Ormanlı’da Cemaat içinden bazı kişiler, Nail Eski’nin adaylığı için (bir yıl öncesinden) Sayın Vekilimizden çokça talepte bulunmuş olmalarına rağmen, Nail Ağabeyi desteklemediler. Yüzüne gülüp, MHP adayını desteklediler. Nail Bey, seçimi kaybettiğinden daha fazla, sevdiği dostlarından gördüğü bu muameleye üzüldü-kırıldı. Sayın Fatih Çakır, Gülüç’te Cemaat nedeniyle seçimi kaybettiklerini beyan ederken her nedense Ormanlı için bu durumu dillendirmemektedir. Oysa Cemaat grubunun Ormanlı’daki konumunu bilmektedir.

 

ORMANLI KAYBETTİ DİYE ÜZÜLÜYORUM

Ormanlı’da Ak Parti seçimi kaybetti ama asıl biz kaybettik. Beldemize İktidarın nimetlerini kazandıracağız diye düşünmüştük. TOKİ-GENÇLİK MERKEZİ-112 AMBULANS HİZMETLERİ gibi hizmetleri kazandıracağımız umudunu taşımıştık. Seçimle beraber bu hizmetleri kaybettiğimize üzülüyorum. Çünkü Sayın Vekilimiz, adayımızı kazandırın ne isterseniz emrinizdeyim demişti.

 

YENİ BELDE BAŞKANIMIZ BİZİ ÜZMÜŞTÜR

Ben 12 yıl boyunca partimize-beldemize hizmet ettim. Haliyle yoruldum-yıprandım. Uzun zamandır da Sayın Çakır tarafından istenmeyen adam ilan edilmiştim. Tamam dedim, madem beni istemiyorsunuz, o zaman partimize emeği olan sevgisi olan genç bir arkadaşımızı Belde Başkanı yapın dedim ve görevimden istifa ettim. Partimizin geleceği ve büyümesi adına, İlçe Yönetimine ve İl Yönetimine öneride bulundum. Ama benden sonra atanan Ormanlı Belde Başkanı Sayın Üstün, bizi üzmüştür. Genç bir arkadaşımız olan Sayın Üstün, en son MHP Ormanlı Belediye Başkanı Sayın Başol’un yanında siyasi hizmetlerini sürdürmekte idi. Halen de öyle. Başol’un 2014 Yerel Seçimlerinde Ak Parti’mizin adayı olarak ismi açıklanmadığı gece (4.2.14), Başol Ormanlı’da basın toplantısı düzenlemişti. O toplantıda, Ak Parti ve Milletvekilimiz için çok çirkin sözler sarf edildi. Başol, ben Ercan Candan’dan on kat daha iyi yaparım bu işi derken, İsmail Üstün’ün babası olan Rıfat Üstün de “bu akşamdan itibaren, Ak Parti denen bu zihniyette yokuz” demişti ve hepsi birden basın önünde partiden istifa ettiklerini belirten bir dilekçeyi medyaya sunmuşlardı. Bu da basında “Ormanlı’da Ak Parti’de İstifa Depremi” diye haber olmuştu” Sonraki süreçte İsmail Üstün babası gibi MHP adına Ormanlı’da seçimlerde çalışmış ve seçim sonrası sevinçle Belediye Binasında Sayın Başol ile basına fotoğraf vermiştir. Kısacası, Ak Parti denen bu zihniyete karşı çıkmışlar ve 2014 yerel seçimlerinde Ormanlı’da Ak Parti’nin kaybetmesine neden olmuşlardır. Bize ilginç gelen ise, Fatih Çakır’ın o basın toplantısından ve İsmail Üstün’ün MHP’ye çalışmasından haberdar olmasına rağmen, İsmail Üstün adında ısrar etmesidir. Ayrıca Üstün, Ereğli’de ikamet etmekte iken. Benim merak ettiğim diğer bir husus da, önümüzdeki günlerde Ormanlı’ya MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin geleceği belirtiliyor. Bu çalışmaların asıl hedefinin Sayın Başol’un Ak Parti’ye dönüş yapması mıdır? Sayın Başol’un yakın arkadaşı olan İ.ÜSTÜN’ün, Ak Parti Belde Başkanı yapılmasına MHP yöneticileri nasıl bakacaktır acaba? Ben de; Partimizin kaybetmesi adına elinden gelenleri yapan kişileri, Belde Başkanı yapan bu zihniyeti kınıyorum. Bu durumu kamuoyunun takdirine sunuyorum”