"Erdemir’in Bağlık kapı otoparkının bulunduğu bölgeden, cumartesi pazarı, Çetin Apatay Bulvarı ve sahil boyunca Hastane Caddesine kadar yaklaşık 4 km’lik çelik boru imalatı yapılmaktadır. Bu hattın tamamlanması ile birlikte Hatip Caddesi’nde de yaklaşık 600 m’lik çelik boru çalışması yapılacaktır"

"2016 yılında Korubaşı, Kocaali, Dağlar, Hamzafakılı, Bölücek gibi mahallelere gaz arzı sağlanması yönünde hazırlıklar yapılmaktadır. Bu mahallelerde yapılacak yatırım toplamı 50 km’den fazladır"

"2005 yılında gaz kullanmaya başlayan 200 adet abonemizin sayaçları 2015 yılı sonu itibari ile değiştirilmiştir. 2006 yılında gaz kullanmaya başlayan 5.000 adet abonemizin de sayaçları yıl sonuna kadar değiştirilecektir"

 

Aksa Düzce Ereğli Doğal Gaz Dağıtım A.Ş, Kdz.Ereğli'de sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. İlçe merkezinde devam eden çelik boru imalatı çalışmalarının tamamlanmasıyla Hatip Caddesi'nde yeni bir çalışma yapılacağı belirtilen açıklamada, 2016 yılında Korubaşı, Kocaali, Dağlar, Hamzafakılı, Bölücek gibi mahallerede de gaz arzı sağlanması yönünde hazırlıklar yapıldığı duyuruldu. 10 Yılını dolduran doğalgaz sayaçlarının firma yetkilileri tarafından değişimlerinin ücretsiz yapıldığı da duyurulan yazılı açıklamada verilen bilgiler şu şekilde:


ŞEHİR YATAY VE DİKEYDE BÜYÜDÜ


"Bilindiği üzere, dağıtım lisansı sahibi olduğumuz Karadeniz Ereğli’de doğalgaz dağıtım ve işletim hizmetini 2005 yılından beri güvenle yerine getirmekteyiz.  Bu süre zarfında sıkı işbirlikleri için, her düzeydeki yetkililere, bölge halkına ve doğalgaz kullanıcısı müşterilerimize teşekkür ederiz. 2013 yılında yapılan imar revizyonu ile mahalle sayısındaki artıştan dolayı, şehrimiz yatayda ve dikeyde büyümüştür. Bu nedenle orta basınç şebekemizin (çelik hat) kapasitesini güçlendirmek için şubat ayı itibari ile çalışmalara başlanmıştır. Erdemir’in Bağlık kapı otoparkının bulunduğu bölgeden, cumartesi pazarı, Çetin Apatay Bulvarı ve sahil boyunca Hastane Caddesine kadar yaklaşık 4 km’lik çelik boru imalatı yapılmaktadır. Bu hattın tamamlanması ile birlikte Hatip Caddesi’nde de yaklaşık 600 m’lik çelik boru çalışması yapılacaktır.

 

YENİ MAHALLELERE DOĞALGAZ

Bununla birlikte, imar planına sonradan giren mahallelere gaz arzı çalışmalarımız da devam edecektir. 2015 yılında Ömerli, Güldere gibi mahallelere gaz arzı sağlanmış olup; 2016 yılında da Korubaşı, Kocaali, Dağlar, Hamzafakılı, Bölücek gibi mahallelere gaz arzı sağlanması yönünde hazırlıklar yapılmaktadır. Bu mahallelerde yapılacak yatırım toplamı 50 km’den fazladır.

 

SAYAÇLAR ÜCRETSİZ DEĞİŞİYOR

Yatırımların yanı sıra, işletim faaliyetlerini de aynı hassasiyetle devam ettirdiğimiz şehrimizde;Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ölçü ve Ölçü Aletleri  Muayene Yönetmeliği’nin 9. Maddesinin b şıkkına göre; “Elektrik, su ve gaz sayaçlarının periyodik muayenelerinin on yılda bir yaptırılması zorunludur” maddesi uyarınca 10. yılını dolduran doğalgaz sayaçlarının periyodik muayenesi için değişim çalışması başlatılmıştır. 2005 yılında gaz kullanmaya başlayan 200 adet abonemizin sayaçları 2015 yılı sonu itibari ile değiştirilmiştir. 2006 yılında gaz kullanmaya başlayan 5.000 adet abonemizin de sayaçları yıl sonuna kadar değiştirilecektir. Sökülen doğal gaz sayacı yerine yeni kalibrasyon görmüş sayaç takılmakta, eski sayaç ise kalibrasyon için üretici firmaya gönderilmektedir. Bu işlemler personellerimiz tarafından gerçekleştirilmekte olup, abonelerimizden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecektir"