17 Doğal Gaz Dağıtım şirketinin abonelerinden iç tesisat kontrol bedeli adı altında mevzuata aykırı ilave bir bedel aldığı basında yer almıştı. 

 

Aksa Doğalgaz konu ile ilgili açıklama yaparak bu 17 şirket arasında kendilerine ait bir kurum bulunmadığını hiçbir şekilde ilave ek bir bedel alınmadığını belirtti.
Konu ile ilgili Aksa’dan yapılan açıklama şu şekilde:
“Son günlerde basında yer alan, 17 Doğal Gaz Dağıtım şirketinin abonelerinden mevzuata aykırı biçimde 2.kez “iç tesisat kontrol bedeli” aldıkları ve bunun iadesi kararının uygulanması gerektiği şeklindeki haberler nedeniyle, siz değerli abonelerimizi bilgilendirme zorunluluğumuz doğmuştur. Öncelikle belirtmek isteriz ki, bu 17 şirket arasında, grubumuza ait herhangi bir şirketimiz yer almamaktadır.

Dağıtım Şirketlerimiz; Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğine uygun olarak, 28.11.2011 tarih ve 3603 sayılı Kurul Kararında tespit edilen İç Tesisat Proje Onay, Kontrollük, test ve işletmeye alma bedelini; tesisatın ilk işletmeye alınması aşamasında bir defaya mahsus olarak tahsil etmektedir.
Şirketlerimizce, geçmiş dönemlerde ve/veya hâlihazırda doğal gaz iç tesisatı mevcut bulunan yerlerde, abonelik yenilenmesi aşamasında veya periyodik kontrollerde, "iç tesisat kontrol bedeli", "tesisat kontrol bedeli" veya herhangi bir ad altında müşteriden ilave bir bedel alınmamıştır.

Grubumuz bünyesindeki doğal gaz dağıtım şirketlerinde yapılan tüm işlemler, EPDK mevzuatı ve ilgili yasalar çerçevesinde, tamamen kural ve kaidelere uygun olarak gerçekleştirilmektedir.

Abonelerimize, basına ve kamuoyuna saygıyla duyururuz."