Aksagaz İşletme Müdür Yardımcısı Ender Onur ilçede yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle doğalgaz kullanıcılarını uyardı.
Aksagaz Doğalgaz Kdz. Ereğli İşletme Müdür Yardımcısı Ender Onur,  vatandaşlar ilçede son günlerde yaşanan elektrik kesintileri nedeni ile vatandaşları doğalgaz kombilerini açık tutmamaları ve kapalı konuma getirilmeleri konusunda uyardı
İlçede doğalgaz sıkıntısının yaşanmadığını belirten Onur, Son günlerde şehrimizde yaşanan elektrik kesintileri sırasında kombiler açık tutulmamalı, kapalı konuma getirilmelidir. Çünkü elektriklerin gelmesiyle çalışmaya başlayan kombilerin sebep olduğu ani çekişler nedeniyle regülatörler gaz geçişini kapatmaktadır. Bu kapatma, olası doğal gaz kazaları için alınmış bir tedbir olmasına rağmen, böylesi ani çekişler de doğal gaz hattı kopması olarak algılandığı için sistem kendini korumaya almaktadır.  Abonelerimizin, doğal gazı tekrar kullanılabilmesi için ekiplerimiz tarafından servis kutularındaki regülatörlerin tekrar açılması gerekmektedir. Regülatörlere, ekiplerimiz tarafından tek tek müdahale edilmesi, abonelerimiz için zaman kaybı olmaktadır. Bu sebeple elektrik kesintileri sırasında kombilerin kapatılması abonelerimizin mağdur olmamaları için önemlidir.
Servis kutularındaki regülatörlerin devreye alınması ile doğal gaz arzı tekrar sağlanmış olan abonelerimizin kombileri hala çalışmıyorsa, ocaklarını kontrol etmeleri ocaklarına doğal gaz geliyorsa kombi servislerini aramaları gerekmektedir dedi.
Onur ayrıca Ereğli'de şu an için doğalgaz sıkıntısı olmadığını dile getirerek, 17 ocak Salı günü itibarı ile tüm ülkede olduğu gibi bize de uyarı geldi, ancak bugün için doğalgaz stoklarında ve kullanımında herhangi bir aksama yaşanmamaktadır diye konuştu.