Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede top yekün bir mücadele içine girilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Çorumluoğlu, yazılı açıklamasında, geçtiğimiz günlerde Bilim Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda ilçe protokolünün katılımı ile Kovid-19 konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldığını hatırlattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Şubat tarihinde yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, vaka sayılarının il ve ilçelerde kısıtlamaların kaldırılmasında önemli olduğu, aşılama çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.

Açıklamada verilen bilgiler şu şekilde:

"Ülkemiz genelinde mutand virüsün yaygınlaştığı ve ilimiz genelinde de tespit edildiği bildirilmektedir.  Yaşanan bu gelişmeler çerçevesinde, virüs ile mücadelenin topyekün mücadele ile başarılacağı bir kere daha ortaya çıkmıştır. Aksi halde virüse yakalanan kişi sayısında ve vefatlarda  artış devam edeceği gibi kısıtlamaların kaldırılması  uzayacak ve bu durum esnafımızın ve vatandaşımızın mağduriyetinin uzamasına sebebiyet verecektir.  Bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilerek Kdz.Ereğli İlçemizde vatandaşlarımız, üyelerimiz ile topyekün bir mücadele içine girilmesinde gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim."