Hürriyet Gazetesi Foto Muhabiri Fatma Aksu, Karaelmas Gazeteciler Derneği'nde deneyimlerini paylaştı, muhabirlere tavsiyelerde bulundu.
Tatilini geçirmek üzere Zonguldak'a yakınlarının yanına gelen Aksu davet üzerine KGD'ye gelerek meslektaşlarıyla tanıştı ve deneyimlerini paylaştı.
Aksu'yu, KGD Başkanı Atilla Öksüz kapıda karşıladı. Dernek binasında gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Aksu, özellikle bayan gazetecilere meslek hakkında deneyimlerini aktırdı. Gazetecilik sırasında başından geçen ilginç olayları da anlatan Aksu, meslektaşlarının sorularını da cevapladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve pek çok siyasetçiyle kolaylıkla görüşebilen bir gazeteci olan Aksu, gazetecilikte güven ilişkisinin önemini anlattı.
Gazetecilik serüveni süresince, kurulan güven ilişkisine göre gazetecilerin, tanınmış siyasetçilerin ve iş adamlarının özel yaşantılarındaki bazı detaylara tanıklık edebileceklerini belirten Aksu, böyle durumlarda her detayın haberleştirilemeyeceğini belirtti.
Gazetecilikte arkadaşlık, dostluk ile habercilik duygusu arasında çok önemli ve hassas biz çizgi olduğunu belirten Aksu, "Bunu koyabilenler her zaman daha başarılı olurlar" dedi.
Araştırmacı gazeteci görüşüne inanmadığını belirten Aksu, birçok belge ve bilginin kişiler tarafından gazetecilere getirildiğini belirterek, haber kaynaklarıyla kurulan güven ilişkilerinin bu bilgi ve belge akışını daha sürekli hale getirebileceğini, gazetecinin haber kaynağını açıklamak zorunda olmadığını ifade etti.
Muhabirlerin, özellikle de bayan muhabirlerin çalışma şartları karşısında yılmamalarını isteyen Aksu, bazen çok güvendiği bir haberin ve fotoğrafın gazeteye girmediğini böyle durumlarda muhabirlerin küsmemesini söyledi.
Gazetecilikte kalıcı olmak isteyenlerin her boş zamanlarını değerlendirmeleri gerektiği söyleyen Aksu yaşadığı olaylardan örnekler verdi.
Kilimli Beldesi'nde doğduğunu ve ağabeylerinin sayesinde küçük yaşta futbola merak sardığını, o yüzden spor muhabirliği yapmayı çok istediğini belirten Aksu, "Üniversiteyi bitirdikten sonra çeşitli gazetelerde görev yaptım. Şimdi Hürriyet Gazetesi'nde foto muhabirliği yapıyorum. Bu mesleğimi de severek, büyük bir özveriyle yapıyorum. Zaman zaman başımızdan ilginç olaylar da geçse bu mesleği büyük bir heyecanla sürdürüyorum" dedi.
KGD Başkanı Atilla Öksüz, Aksu'ya ziyaretinden ötürü bir buket çiçek verdi. Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek üyesi gazetecilerin yanı sıra TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın basın danışmanlarından Akay Turhan da, KGD'deki buluşmaya katıldı.